Διπλή έρευνα για τον φόνο στις φυλακές

Στο στόχαστρο του Αρείου Πάγου η άγρια συμπλοκή στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού μεταξύ Ρώσων και Αλβανών μαφιόζωνΤην παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε το μακελειό στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού το βράδυ της Πέμπτης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας κρατούμενος και οκτώ να τραυματιστούν. Το επεισόδιο έγινε κάτω από τα έκπληκτα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια το καθεστώς ανομίας μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα. 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε διπλή έρευνα για τα αιματηρά επεισόδια. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, με την παραγγελία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή και θα ελεγχθεί αν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες οι κρατούμενοι.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για τη μεταγωγή των κρατουμένων στο ψυχιατρείο, δηλαδή υπό ποιες προϋποθέσεις (νόμιμες ή μη) μετήχθησαν στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, γιατί και ποιος γιατρός τούς παρακολουθούσε (είτε ιδιώτης είτε του Δημοσίου), ενώ θα ελεγχθούν όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά των ασθενών κρατουμένων. Παράλληλα, θα διερευνηθούν όλα τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα, είτε αυτά ήταν από συγγενείς είτε από γιατρούς.

«Ομογενής» νονός ο νεκρός

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός κρατούμενος Η.Φ. ήταν Ελληνας ομογενής από τη Ρωσία και φέρεται, μεταξύ άλλων, ότι εμπλέκεται σε εμπρησμό πρακτορείου του ΟΠΑΠ, αλλά και σε άλλα περιστατικά με ληστείες και κλοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ήταν εκτός φυλακής ήταν άνθρωπος της νύχτας. Η συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε ρωσόφωνους και Αλβανούς κρατουμένους, με τους τελευταίους να φέρεται ότι άρχισαν την επίθεση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα