Εκαψαν την «Ανάπτυξη» και… τα σωθικά τους στην Πάτρα!

Με ένα τέρας σατίρισαν την… έξοδο από την κρίση (και υπερβολικές δόσεις αλκοόλ) στο μεγαλύτερο καρναβάλι της ΕλλάδαςΜε μια εντυπωσιακή τελετή λήξης και την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου μέσα σε έναν χείμαρρο πυροτεχνημάτων που πλημμύρισε τον ουρανό έπεσε το βράδυ της Κυριακής η αυλαία του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. Είχε προηγηθεί η μεγάλη παρέλαση από 40.000 καρναβαλιστές, οι οποίοι μετέφεραν και φέτος το ελπιδοφόρο μήνυμα της χαράς για τη ζωή και προσέφεραν ένα ανεπανάληπτο θέαμα με τον χορό, το τραγούδι και την ευρηματικότητά τους.

Η παρέλαση ξεκίνησε με την μπάντα του Δήμου Πάτρας να παιανίζει καρναβαλικούς σκοπούς και αντιπροσωπία των σωματείων των σοκολατοριχτών, οι οποίοι προσέφεραν στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη ένα καλάθι με σοκολάτες. Αμέσως μετά ο δήμαρχος μοίρασε τις σοκολάτες στους θεατές της παρέλασης.
Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο κινεζικός θίασος «Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township» και ακολούθησαν οι «Στρατηγοί» του Πατρινού Καρναβαλιού με τα υπέροχα αυτοκίνητα και τις μεταμφιέσεις τους, έχοντας μάλιστα στις τάξεις τους και τη… βασίλισσα Ελισάβετ.

Κατόπιν, παρέλασε το μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό άρμα του φετινού Βασιλιά Καρνάβαλου που σατίριζε την αστική δημοκρατία, ενώ το άρμα της βασίλισσας Αναστασίας Ψαρρού ήταν η… ανάπτυξη με τη μορφή ενός εξωπραγματικού τέρατος, του γορίλα Κινγκ Κονγκ. Παράλληλα, το άρμα της βασίλισσας συνοδευόταν από τους «νερουλάδες» της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης.

Το άνθινο άρμα

Στο μεταξύ, έπειτα από αρκετά χρόνια φέτος παρέλασε το άνθινο άρμα, που είχε δημιουργηθεί με 40.000 γαρίφαλα και ήταν αφιερωμένο στον ερχομό της άνοιξης. Μάλιστα, πάνω στο άρμα ήταν η περσινή βασίλισσα του καρναβαλιού Ολγα Κατσάρα.

Κηρύσσοντας τη λήξη του καρναβαλιού ο δήμαρχος Πάτρας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το καλύτερο καρναβάλι της χώρας μας έφτασε στο τέλος του. Γέμισε ζωή και χαρά η πόλη μας. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, το καρναβάλι μας έφτασε στις γειτονιές της πόλης μας. Για μια ακόμη φορά χιλιάδες καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, με έμπνευση και υψηλή τεχνική κατασκεύασαν άρματα, στολές, μάσκες και καπέλα, αναδεικνύοντας την πόλη μας πρωτεύουσα του καρναβαλιού. Η Πάτρα του καρναβαλιού και του πολιτισμού είναι εδώ. Μπορούμε να συνεχίσουμε, με σιγουριά και αισιοδοξία. Εχουμε τη δύναμη».

Στο νοσοκομείο 130 μεθυσμένοι

ΣτΑ νοσοκομεία της Πάτρας μεταφέρθηκαν 130 άτομα (!) λόγω μέθης το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού, Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Βασιλική Καφαντάρη, τα πληρώματα των ασθενοφόρων δεν προλάβαιναν να παραλαμβάνουν πολίτες που είχαν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, ενώ υπήρχαν και λίγα περιστατικά μικροτραυματισμών που προέκυψαν έπειτα από καβγάδες.

Το ΕΚΑΒ είχε δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα στη διάθεση του κόσμου. Το ένα κινούνταν περιφερειακά της πόλης και το άλλο είχε ως βάση του το κέντρο της Πάτρας. Επιπλέον υπήρχαν ακροβολισμένα άλλα 12 οχήματα που βρίσκονταν διαρκώς σε κίνηση και μετέφεραν κόσμο στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με την κυρία Καφαντάρη, η δουλειά του ΕΚΑΒ ήταν πιο εύκολη καθώς η μικρή περιμετρική, που λειτούργησε για πρώτη φορά, επέτρεπε στα ασθενοφόρα να φθάνουν γρηγορότερα στον προορισμό τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα