Ανοίγει η πλατφόρμα και για το ενοίκιο

Θα λειτουργήσει με τις γνωστές διαδικασίες

Αύριο το πρωί αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων από τους χιλιάδες ενδιαφερομένους για το επίδομα ενοικίου, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η κυρία Φωτίου πριν από τρεις ημέρες ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξής της ότι η πλατφόρμα θα λειτουργήσει με τις γνωστές διαδικασίες. Το επίδομα ενοικίου θα δοθεί και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, εφόσον το μισθωτήριο είναι από την 1η Ιανουαρίου 2019.
Οπως τόνισε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η πληρωμή του επιδόματος στους δικαιούχους θα γίνει τον Απρίλιο.

Δεν κλείνουν

Διευκρίνισε επίσης ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως αυτή για το επίδομα ενοικίου στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και εκείνες για το επίδομα παιδιού και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), δεν κλείνουν αλλά παραμένουν ενεργές συνέχεια. Αρα -υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός- «ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται για τις αιτήσεις».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ανάλυση της «δημοκρατίας», την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στα «ψιλά γράμματα» της υπουργικής απόφασης για το εν λόγω επίδομα κρύβονται «παγίδες». Τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους πολίτες εντοπίζονται στο γεγονός ότι πολλά από τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ενοικίου θα προκαλέσουν ταλαιπωρία αλλά και έξοδα στους δυνάμει δικαιούχους. Για παράδειγμα, όσοι θέλουν να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει αφενός να έχουν ενεργό ηλεκτρονικό μισθωτήριο του ακινήτου που ενοικιάζουν, αφετέρου να είναι στο όνομά τους ο λογαριασμός παροχής ρεύματος.