Σε μεσαιωνικό μοναστήρι θα επανασυσταθεί η Ευρώπη!

Το ορμητήριο του Μπάνον βρίσκεται 100 χιλιόμετρα έξω από τη ΡώμηTο Τρισούλτι, ένα μεσαιωνικό ιταλικό μοναστήρι χτισμένο στα βουνά, σχεδόν 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης, μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να αποτελέσει -και επίσημα, όπως όλα δείχνουν- το ιδεολογικό ορμητήριο των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη προς όφελος των λαών της! 

Πολιτικά, ήδη το όραμα του ανθρώπου που εμπνεύστηκε την ιδέα, του Αμερικανού Στιβ Μπάνον, πρώην συμβούλου Στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, έχει αποτυπωθεί στο Κίνημα, μια ομάδα η οποία, με έδρα τις Βρυξέλλες, ιδρύθηκε μέσα από τις επαφές που είχε ο Μπάνον με προσωπικότητες, όπως ο Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία, η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και ο Νάιτζελ Φάρατζ στη Βρετανία.

Τα σχέδια

Στόχο έχει την ενοποίηση των εθνικιστικών, αντισυστημικών, αντιευρωπαϊκών δυνάμεων για να χτυπηθεί το σάπιο ευρωπαϊκό κατεστημένο. Απώτερος στόχος είναι να γίνει το μοναστήρι «μια σχολή μονομάχων για πολιτισμικούς μαχητές», δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου στην «Washington Post», ενώ τα σχέδιά του προκαλούν ήδη τρόμο στο παλιό πολιτικό σύστημα εν όψει ευρωεκλογών.

Τα δείγματα γραφής του Μπάνον, μάλιστα, είναι ήδη ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο διάστημα, οπότε δραστηριοποιείται στην Ισπανία στηρίζοντας το αντισυστημικό Vox, το κόμμα, όπως όλα δείχνουν, από το 0,2% των ψήφων που απέσπασε στις προηγούμενες εκλογές αναμένεται να φτάσει στο 5%.

«Οι λόγοι γι’ αυτή την άνοδο είναι πολλοί, αλλά οι κυριότεροι συνδέονται με τα δέκα χρόνια οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, το Προσφυγικό, την απαξίωση της παραδοσιακής πολιτικής τάξης που στιγματίστηκε από τη διαφθορά, τη δυσπιστία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που θεωρήθηκαν συνεργοί των πολιτικών λιτότητας οι οποίες τορπίλισαν το κράτος πρόνοιας, ιδίως στις χώρες της νότιας Ευρώπης. Μια τέλεια καταιγίδα…» σημείωνε χαρακτηριστικά η ισπανική «El Periodico», επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει τη δυναμική του Vox.

Με τα πατριωτικά-εθνικιστικά κόμματα σήμερα να εκπροσωπούνται σε 21 Κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ενωσης και τις συστημικές δυνάμεις να… τρέμουν, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Βρετανός συνεργάτης του Μπάνον, Μπέντζαμιν Χάρντγουελ, το μοναστήρι Τρισούλτι από το 2020 θα λειτουργεί και ως «ακαδημία», με το πρόγραμμα σπουδών να περιλαμβάνει μαθήματα Φιλοσοφίας, Οικονομίας, Θεολογίας και Ιστορίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα