ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Θα αγωνιστώ για να μπορούν όσοι το επιθυμούν να καπνίζουν ελεύθεραΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Καταρχάς, να δηλώσω ότι δεν είμαι καπνιστής. Για την ακρίβεια, καπνίζω (χωρίς να εισπνέω, όπως είχε δηλώσει και ο Μπιλ Κλίντον το 2002) ένα πούρο ανά μήνα περίπου, αλλά ποτέ δεν έχω κάνει τσιγάρο. Ο μακαρίτης και καπνιστής πατέρας μου φρόντισε να μου εμφυσήσει σε μικρή ηλικία μια απέχθεια προς το κάπνισμα, ώστε να προστατευτώ και να μην ακολουθήσω τη βλαβερή αυτή συνήθεια. Ομως, είμαι ελεύθερος άνθρωπος, όπως όλοι οι γνήσιοι συντηρητικοί. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τόσο την απόλαυση που βρίσκουν οι πολλοί καπνιστές φίλοι μου όταν χαλαρώνουν με το τσιγάρο τους όσο και το αναφαίρετο ατομικό τους δικαίωμα να έχουν τα πάθη που επιλέγουν, από τη στιγμή που αυτά τα πάθη δεν προκαλούν πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο.

Οχι μόνο κατανοώ αυτό το δικαίωμα για το κάπνισμα, αλλά, όπως οι πατριώτες δεξιοί σαν τον αντικαγκελάριο Χανς – Κρίστιαν Στράχε της Αυστρίας, θα παλέψω και θα αγωνιστώ για να συνεχίσουν οι φίλοι μου καπνιστές να μπορούν ελεύθερα να καπνίζουν. Ο Στράχε κατάφερε να εμποδίσει στη χώρα του την εφαρμογή ενός απολυταρχικού και ανελεύθερου νόμου που είχαν προωθήσει οι Αυστριακοί αριστεροί, ο οποίος θα απαγόρευε σχεδόν ολοκληρωτικά το κάπνισμα. Συγκεκριμένα, ο Στράχε έθεσε ως προαπαιτούμενο στον καγκελάριο, τον κεντροδεξιό Σεμπάστιαν Κουρτς, το να απορρίψει τον ανελεύθερο αντικαπνιστικό νόμο των σοσιαλιστών, αλλιώς δεν θα σχημάτιζε κυβέρνηση μαζί του!

Στην Ελλάδα, από την άλλη, προσπαθούν να μειώσουν την ελευθερία μας στο κάπνισμα όχι μόνο οι ορθοεμμονικοί αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης της Ν.Δ. που έχει θέσει ως αιχμή στο ορθοπολιτικό δόρυ των προεκλογικών υποσχέσεων τη σχεδόν πλήρη κατάργηση του καπνίσματος στην Ελλάδα, ενώ, από την άλλη, στηρίζει τη δημιουργία «ελεύθερων χώρων για χρήση ναρκωτικών»!

Από τη μια, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης φροντίζει να απαξιώσει κι άλλο περιοχές στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις, δημιουργώντας κέντρα «μαστούρας» σε αυτές, όπου θα μαζεύονται όλοι οι περιθωριακοί, θέτοντας σε κίνδυνο τη νεολαία μας και κάνοντας πολύ εύκολη πλέον την εύρεση και τη χρήση ναρκωτικών. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει πλήρως το κάπνισμα στην Ελλάδα, επειδή «βρομοκοπάνε τα ρούχα» όταν μπαίνεις σε χώρους με τσιγάρο.

Λέμε «όχι» στην ορθοπολιτική και εμμονική επίθεση της Ε.Ε. κατά του δικαιώματός μας για το κάπνισμα σε συγκεκριμένους χώρους, στηρίζουμε ελεύθερα και δεξιά κόμματα που θα προστατεύσουν με νύχια και με δόντια τις ελευθερίες μας στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα