ΔΕΣΦΑ: Εμείς θα φτιάξουμε τον αγωγό Ελλάδας – Σκοπίων

Ο όμιλος του Ρώσου ολιγάρχη Λεονίντ Λεμπέντεφ δεν έχει λάβει άδεια από την πλευρά των Σκοπίων για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου…… που θα συνδέει τη Νέα Μεσημβρία με την πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, υποστηρίζουν στον ΔΕΣΦΑ. Η πολύμηνη σκιαμαχία μεταξύ του Λεμπέντεφ, ο οποίος μέσω της εταιρίας Windows International έχει λάβει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) άδεια για να κατασκευάσει τέτοιον αγωγό, και του ΔΕΣΦΑ συνεχίζεται μέσω ανακοινώσεων. Χθες ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ ότι υπήρξε συνάντηση με στελέχη «της κρατικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων MER JSC Skopje της Β. Μακεδονίας» με στόχο να προωθηθεί περαιτέρω η από κοινού υλοποίηση του έργου «Αγωγός Ν. Μεσημβρία – Σκόπια». Στον ΔΕΣΦΑ υποστηρίζουν ότι «οι εκπρόσωποι της MER διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους του ΔΕΣΦΑ ότι κανένα άλλο παρόμοιο έργο δεν έχει αδειοδοτηθεί στο έδαφος της Β. Μακεδονίας».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του διαχειριστή του ελληνικού συστήματος φυσικού αερίου σημείωσαν ότι το έργο της διασύνδεσης έχει την πλήρη υποστήριξη και των νέων μετόχων του ΔΕΣΦΑ υπό την ιταλική Snam. Επίσης τονίστηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ότι ο νέος αγωγός προβλέπεται να είναι ανοιχτός σε πρόσβαση τρίτων, κάτι που σημαίνει ότι κάθε μελλοντικός χρήστης θα μπορεί να κλείσει χωρητικότητα και να μεταφέρει αέριο στη Β. Μακεδονία σε πρώτη φάση και στη συνέχεια πιθανόν και σε άλλες χώρες.

Φ. Κ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα