Εβαλαν φωτιά σε κέντρο εξέτασης οροθετικών

Ταύτιση απόψεων για πρώτη φορά ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έφερε η εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε χθες τα ξημερώματα το κτίριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο Μοναστηράκι. Σε ανάρτησή του στο twitter o Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγραψε, μεταξύ άλλων: «Η επίθεση είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία η επίθεση χαρακτηρίστηκε μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της δομής και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές. Επίσης, οι δράστες αφαίρεσαν από την πρόσοψη του κτιρίου τη σημαία με το ουράνιο τόξο που συμβολίζει τον αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την προάσπιση των δικαιωμάτων της.

Το Checkpoint αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος Θετική Φωνή, με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα