Βεβήλωσαν εικόνα σε ναό της Σάμου

Iερό και όσιο δεν είχε ο δράστης που χάραξε τα μάτια σε εικόνα του Προφήτη Ηλία στη Σάμο Ο βανδαλισμός συνέβη σε ξωκλήσι στην κορυφή του όρους Καρβούνη. Ειδικότερα, προσκυνητές εντόπισαν εικόνα του Προφήτη Ηλία, στην οποία ανθρώπινο χέρι είχε ξύσει την επιφάνεια, καταστρέφοντας τα μάτια της μορφής του.

Η εικόνα έχει μεταφερθεί σε εργαστήριο αγιογραφίας για αποκατάσταση. Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Σάμου, η βέβηλη αυτή πράξη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς παρατηρούνται συνεχείς ιερόσυλες πράξεις σε προσκυνητάρια και εικονοστάσια στους δρόμους. Ερωτήματα προκαλεί το κίνητρο του δράστη. Είναι βανδαλισμός ή έχει βαθύτερα θρησκευτικά αίτια;

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων καταγράφει τα περιστατικά θρησκευτικής βίας, αποδεικνύοντας ότι το πρώτο θύμα επιθέσεων στην πατρίδα μας είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία. Το 2017 καταγράφηκαν 556 περιστατικά, από τα οποία το 94% αφορά ορθόδοξες εκκλησίες. Αρκετά φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα