Κόντρα στη Βουλή και για την Εγνατία

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας ΟδούΟλα άρχισαν όταν ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης καταλόγισε ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ για τη στάση του στο ζήτημα της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού, εξαπολύοντας ταυτοχρόνως βολές σε συμβούλους του Ταμείου για σχέση με τη Ν.Δ.

Μάλιστα, απέδωσε την καθυστέρηση διεξαγωγής του διαγωνισμού στο λάθος τεχνικοοικονομικό μοντέλο παραχώρησης, που -όπως είπε- κληρονόμησε η παρούσα κυβέρνηση. «Αναρωτήθηκα μήπως τον διαγωνισμό διεξάγει η Ν.Δ.» ανέφερε, προσθέτοντας πως «αν δει κανείς τους συμβούλους που έχει το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού θα βγάλει τα συμπεράσματά του».

Αφησε δε αιχμές για προνομιακές σχέσεις της Ν.Δ. με το τραπεζικό σύστημα, με αφορμή την επιλογή οικονομικού συμβούλου από την προηγούμενη κυβέρνηση. Απαντώντας στις παραπάνω αιτιάσεις ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για αερολογίες του υπουργού, αποκαλώντας τον «διακινητή πολιτικής σαπουνόφουσκας».

«Είναι αστείο ότι είστε τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση και τώρα θυμηθήκατε να πείτε όλα αυτά. Εσείς πρέπει να αποφασίσετε εάν θα προχωρήσει η παραχώρηση ή όχι», όπως τόνισε στον κ. Σπίρτζη.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω κόντρα έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συζήτησης για την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. Αθανάσιου Σχίζα, η οποία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα