Ποιος «Δρομέας»;

Πρέπει να είσαι αφελής για να προτείνεις ανταλλαγή μνημείων και μετά να το «μαζεύεις»Από τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Φαίνεται ότι, μέχρι την τελευταία ημέρα που η κυβέρνηση αυτή θα βρίσκεται στην εξουσία, θα συνεχίσει να επιβεβαιώνει ότι είναι ασόβαρη και επικίνδυνη. Δυστυχώς, το DNA του δεκαπενταμελούς, των καταλήψεων, της κοπάνας και του χαβαλέ, με το οποίο γαλουχήθηκαν ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί εντός τους.

Με εγκληματική επιπολαιότητα διαχειρίστηκαν το δημοψήφισμα και την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., με εγκληματικό τρόπο διαχειρίστηκαν το Σκοπιανό, μη συνειδητοποιώντας τι έκαναν, με γελοίο τρόπο διαχειρίζονται το θέμα του «Δρομέα».

Το τελευταίο, μάλιστα, είναι μια σειρά από τα… ανέκδοτα αυτής της κυβέρνησης, που έρχεται όμως να αναδείξει την τραγικότητα των ανθρώπων στους οποίους οι Ελληνες πολίτες εμπιστεύτηκαν τη διακυβέρνηση της χώρας και το μέλλον τους. Διότι πρέπει να είσαι τουλάχιστον αφελής και άσχετος για να προτείνεις την ανταλλαγή μνημείων και στη συνέχεια να τρέχεις να το «μαζέψεις», προκαλώντας τόσο τον δημιουργό του «Δρομέα» όσο και την κοινή λογική. Δηλαδή, ξύπνησε ένα πρωί ο κ. Βαρώτσος και το έβγαλε από το μυαλό του, όπως ισχυρίζεται η κυρία Ζορμπά; Ομως, η πρόταση αυτή δείχνει και τον πανικό που διακατέχει την απερχόμενη κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό.

Είναι τόσο παγιδευμένη στο λάθος της, που ετοίμαζε να «σερβίρει» την ανταλλαγή του «Δρομέα» με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχουν στήσει τα Σκόπια ως μεγάλη εθνική νίκη: ότι, δηλαδή, οι Σκοπιανοί με αυτόν τον τρόπο θα αναγνώριζαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για τέτοιους μεγαλόπνοους σχεδιασμούς μιλάμε…

Σαν δεν ντρέπονται όσοι τα σκέφτονται! Θεωρούν ότι με τέτοια κόλπα ή με το να στήσουν αγάλματα (δηλαδή, το αυτονόητο για την ιστορία μας) οι Ελληνες θα ξεχάσουν ό,τι διέπραξαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή με ένα άγαλμα θα διαγράψουν από τη μνήμη τους οι πολίτες ποιοι έδωσαν ταυτότητα και γλώσσα που δεν τους ανήκει στους γείτονές μας. Νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξαπατήσουν τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Ελληνες, που ούτε ξέχασαν ούτε θα ξεχάσουν πάνω στην κάλπη ποιος υπέγραψε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία.
Το μόνο που ίσως θα έπρεπε να κάνουν με τον «Δρομέα» είναι να τον στήσουν στην Κουμουνδούρου και να συμβολίζει πλέον πώς θα φεύγουν οι πολίτες τρέχοντας ακούγοντας για την «πρώτη φορά Αριστερά», τα έργα και τις ημέρες της…

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα