Καταρρέουν τα εγκαταλειμμένα από τον Καμίνη Αναφιώτικα

Απίστευτες εικόνες στην πιο τουριστική γειτονιά κάτω από την ΑκρόποληΤην κραυγή αγωνίας για τις δραματικές συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι της γειτονιάς των Αναφιώτικων, κάτω από την Ακρόπολη, θα ακούσει σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Καμίνης. Η πρωτοφανής αδιαφορία που επέδειξε επί μία ολόκληρη οκταετία για τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό των Αθηνών, μετά την Ακρόπολη και το Μουσείο της, είχε ως αποτέλεσμα η γειτονιά να θυμίζει σκηνικό κατάρρευσης. 

Την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η περιοχή κατήγγειλε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης με ερώτηση που κατέθεσε χθες στους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού. Οπως αναφέρει στην ερώτησή του, πρωτεύουν τα προβλήματα καθαριότητας και ασφάλειας, αφού τα στενά δρομάκια της γειτονιάς είναι συνήθως βρόμικα και σκοτεινά, τα πλατώματα και τα μονοπάτια είναι ασυντήρητα, γεμάτα χόρτα και κλαδιά. Λόγω της τεράστιας επισκεψιμότητας από τουρίστες η περιοχή προσελκύει κάθε είδους παραβατικά στοιχεία, όπως διαρρήκτες, πορτοφολάδες, εμπόρους ναρκωτικών ή συμμορίες νεαρών ατόμων.

Οι κάτοικοι ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να περνούν οδοκαθαριστές, να συντηρηθούν τα μονοπάτια και τα πλατώματα, να αυξηθούν ο φωτισμός και η αστυνόμευση. Οπως επισημαίνει ο κ. Κακλαμάνης, απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η Πολιτεία χρειάζεται άμεσα να αντιδράσει. Αφενός, να προστατεύσει τους μόνιμους κατοίκους και, αφετέρου, να συνδράμει ώστε οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή να απολαμβάνουν μία βόλτα αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της. Σημειωτέον ότι η περιοχή βυθίζεται στο σκοτάδι λόγω του απαρχαιωμένου συστήματος ηλεκτροδότησης και οι διαρρήκτες έχουν ρημάξει τα σπίτια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα