Στη Ν.Δ. και ο ποταμίσιος Δ. Τσιόδρας!

Τον βόλεψαν, αλλά ξέχασαν να αποκαταστήσουν τον Σπηλιωτόπουλο. Κλειστές οι πόρτες για άλλα κεντροδεξιά στελέχη

Φαίνεται ότι όλοι χωράνε στη Ν.Δ., έως και ο μέχρι πρότινος ποταμίσιος Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος είχε θητεύσει και ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εκτός όμως από στελέχη ικανά, συνδεδεμένα με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, όπως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. 

Ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Α' Αθηνών, μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επανέλαβε την «ανάγκη ενός μεγάλου μετώπου των φιλοευρωπαϊκών, φιλελεύθερων, πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων που με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή».

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δεν έδειξε ενθουσιασμό από την επισημοποίηση της μεταγραφής, λέγοντας μεν ότι το κόμμα του είναι αστείρευτο και αιμοδοτεί τα κόμματα εξουσίας, χαρακτηρίζοντας όμως λανθασμένη την επιλογή του άλλοτε συνεργάτη του, «σε μια εποχή που η Ν.Δ. γέρνει επικίνδυνα δεξιά».

Ωστόσο μέσω αυτής της διαδικασίας είναι να διερωτάται κανείς γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αξιοποιήσει στελέχη που προέρχονται από τα σπλάχνα της παράταξης και ταυτόχρονα έχουν ευρύτερο ακροατήριο, ενώ η παράταξη είναι ηθικά εκτεθειμένη απέναντί τους. Περιπτώσεις όπως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος ως υπουργός του Κώστα Καραμανλή έχει δείξει δείγματα γραφής, παραγωγικότητας, πολιτικής σοβαρότητας, ενώ μέχρι σήμερα διατηρεί εξαιρετικά θετική απήχηση στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Δείγμα ποιότητας του χαρακτήρα του ήταν και η παραίτησή του από βουλευτής όταν κατά το παρελθόν είχε αποφασίσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο της Αθήνας. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δεν «κόλλησε» στην καρέκλα με την... παχυλή αποζημίωση, αλλά σε δύσκολες εποχές για τη Ν.Δ., όπως ήταν το 2014, στρατεύτηκε στο κάλεσμα της παράταξης.

Αν και η τότε ηγεσία είχε δεσμευτεί ότι θα τον αξιοποιούσε (και μάλιστα παρουσία «εγγυητών»), δεν το έκανε. Για λόγους ηθικής τάξης, αν μη τι άλλο, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποκαταστήσει την αδικία που είχε γίνει εις βάρος του, τοποθετώντας τον στα ψηφοδέλτια του κόμματος.