Εκβιασμούς από τη μαφία καταγγέλλει ο Φλώρος

Τι είπε για τον φόνο Ζαφειρόπουλου

Για εκβιασμούς και απειλές έκανε λόγο στην πολύωρη κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο καταδικασθείς επιχειρηματίας της Energa-Hellas Power Αριστείδης Φλώρος.

Ο μάρτυρας, που διατηρούσε φιλική σχέση με το θύμα, το οποίο ήταν και δικηγόρος του, περιέγραψε στο δικαστήριο ότι τον Ιούνιο του 2017, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε πως θα κάνει κακό στην οικογένειά του, αν δεν του δώσει 5.000.000 ευρώ.

Και δικηγόροι

Οπως υποστήριξε ο Αριστείδης Φλώρος, το ίδιο καλοκαίρι δύο δικηγόροι προσέγγισαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, λέγοντάς του ότι, αν ο πελάτης του κατέβαλλε το ποσό των 2.000.000 ευρώ, τότε θα μεσολαβούσαν για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, στην οποία ο Φλώρος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός. Μάλιστα, κατά τον μάρτυρα, ο ένας φέρεται ότι είπε πως «εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές - δώσε τα λεφτά και θα αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι κατήγγειλαν στο δικαστήριο ότι δικηγόρος, στις 21 Ιανουαρίου 2019 και μετά τη δολοφονία του Αρπερ Μπάκο, τους μετέφερε έγγραφο από τον Φλώρο, με το οποίο τους ζητούσε να υπογράψουν ότι δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, κάτι που ο Φλώρος αρνήθηκε.