Ανέτοιμοι στη «μίνι» κακοκαιρία

Μπλακάουτ και κατολισθήσεις στην Εύβοια, ζημιές σε Λάρισα και Βόλο, «δίπλωσαν» 30 νταλίκες στη ΦθιώτιδαΧωριά στο σκοτάδι, διπλωμένες νταλίκες, κλειστά σχολεία σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και θερμοκρασίες υπό του μηδενός στα ορεινά της χώρας έφερε χθες η κακοκαιρία, που από την Τρίτη ταλαιπωρεί ολόκληρη τη χώρα. Πάντως, από χθες το βράδυ τα έντονα φαινόμενα έχουν αρχίζει να περιορίζονται αισθητά. 

Στην Εύβοια, ζημιές προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην προβλήτα του Μαντουδίου. Στα κεντρικά και τα βόρεια, χωριά έμειναν στο σκοτάδι από πτώσεις δέντρων και από σπασμένες κολόνες της ΔΕΗ, ενώ στον δρόμο Ροβιές – Ιστιαία έπεσαν βράχοι, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία.

Στη Φθιώτιδα, τη νύχτα της Τρίτης, λόγω της χιονόπτωσης στο οδικό δίκτυο στα βόρεια του νομού, περίπου 30 νταλίκες δίπλωσαν στο ολισθηρό οδόστρωμα. Η ένταση των ανέμων παρέσυρε ταμπέλες, στέγες και τέντες σε Λάρισα και Βόλο. Στον νομό Καρδίτσας, το χιόνι έπεσε και σε χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ σε ορισμένες περιοχές του νομού Τρικάλων το χιόνι έφτασε τα 30 εκατοστά.

Εκλεισαν σχολεία

Στη δυτική Μακεδονία, λόγω της κακοκαιρίας δεν λειτούργησαν χθες τα σχολεία στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου και στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού του Δήμου Σερβιών – Βελβεντού.
Θερμοκρασίες υπό το μηδέν καταγράφηκαν χθες τα πρωί στα ορεινά της χώρας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ενδεικτικά, στον Νέο Καύκασο Φλώρινας ο υδράργυρος έδειξε -6,9 βαθμούς και στο Μεσόβουνο Κοζάνης -5,4 βαθμούς. Δεμένα στα λιμάνια ήταν χθες, κυρίως τις πρωινές ώρες, τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων, ωστόσο σταδιακά η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται.

Σήμερα θα βρέξει στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα πέσουν λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα