Ο Τραμπ καθήλωσε τα Boeing στις ΗΠΑ

Αποκαλύψεις σοκ για τα δυστυχήματαΤην καθήλωση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 διέταξε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους. Την ίδια ώρα, οι περισσότερες χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- όχι μόνο έχουν καθηλώσει τα αεροσκάφη, αλλά και έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους για τα συγκεκριμένα Boeing υπό τον φόβο νέων δυστυχημάτων.

Στο μεταξύ -και ενώ χθες προκαλούσε σοκ το γεγονός ότι τα σωστικά συνεργεία δεν μπόρεσαν να ανασύρουν από τα συντρίμμια του αεροσκάφους «ούτε μία σορό, παρά μόνο ανθρώπινα μέλη»- αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του «Politico», σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί πιλότοι παραπονέθηκαν τουλάχιστον πέντε φορές τους τελευταίους μήνες σχετικά με προβλήματα ελέγχου που αντιμετώπισαν στα Boeing 737 MAX 8 σε καθοριστικά στάδια της πτήσης.

Ομοιότητες

Ανησυχία προκαλεί επίσης η χθεσινή ανακοίνωση του Καναδού υπουργού Μεταφορών Μαρκ Γκαρνό, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά την έρευνα κορυφαίων εμπειρογνωμόνων της χώρας του, οι οποίοι μελέτησαν δεδομένα από δορυφόρους, διαπιστώθηκαν αρκετές ομοιότητες μεταξύ του δυστυχήματος της περασμένης Κυριακής και της συντριβής του αεροσκάφους της Lion Air τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία, που κόστισε τη ζωή σε 189 επιβάτες.

Τόσο στο τραγικό δυστύχημα της Ινδονησίας όσο και σε αυτό της Αιθιοπίας η συντριβή των αεροσκαφών συνέβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή τους. Οπως όλα δείχνουν, τα Boeing έχασαν απότομα ύψος περισσότερες από μία φορές, καθώς τα πληρώματά τους πάλευαν να ανακτήσουν τον έλεγχο των αεροσκαφών, πριν αυτά τελικά συντριβούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα