Καταδικάστηκε για συνωμοσία ο Πολ Μάναφορτ!

Μία εβδομάδα μετά την καταδίκη του σε 47 μήνες φυλάκιση για απάτη, ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ Πολ Μάναφορτ……(φωτό) καταδικάστηκε χθες από άλλο δικαστήριο σε 43 μήνες επιπλέον κάθειρξη για την υπόθεση συνωμοσίας που σχετίζεται με τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016. Ετσι, ο 69χρονος Μάναφορτ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή εδώ και εννέα μήνες, θα εκτίσει συνολική ποινή επτάμισι χρόνων και για τις δύο υποθέσεις.

Καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, ο άλλοτε στενότατος συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου άκουσε με ψυχραιμία τη δικαστή Εϊμι Μπέρμαν Τζάκσον να ανακοινώνει την ποινή του. Ο Μάναφορτ, παίρνοντας τον λόγο, θέλησε να απολογηθεί ενώπιον των μελών του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον.

«Λυπάμαι για αυτά που έκανα και για όλες τις δραστηριότητές μου που μας οδήγησαν σήμερα εδώ» είπε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ, μία ώρα μετά την ανακοίνωση της ποινής του Μάναφορτ, ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν άσκησε νέα δίωξη στον λομπίστα για απάτη, παραποίηση εγγράφων και παρακώλυση της Δικαιοσύνης. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ομάδας Τραμπ είχε δηλώσει ένοχος τον περασμένο Σεπτέμβριο για δύο κακουργήματα και κατέληξε σε συμφωνία με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μούλερ. Ωστόσο, δύο μήνες αργότερα η συμφωνία έπαψε να ισχύει, καθώς οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ο Μάναφορτ επανειλημμένως έλεγε ψέματα κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα