Μητσοτάκης από τη Λέσβο: Τελειώσατε, ήρθε η ώρα να φύγετε

Χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα «εθνικής κάλπης»Δημοψήφισμα «εθνικής κάλπης» χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο, καλώντας τους πολίτες να «τιμωρήσουν» τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο για την κατάντια της χώρας. «Να στείλουμε σε αυτή την κυβέρνηση ένα μήνυμα: Τελειώσατε και ήρθε η ώρα να φύγετε» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στη Μυτιλήνη. 

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε τέσσερις λόγους για να καταψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνίστανται στις ψεύτικες υποσχέσεις, στο πνίξιμο της μεσαίας τάξης στους φόρους, στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο τοξικό κλίμα πόλωσης και διχασμού. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι ειδικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου «οι πολίτες θα θυμούνται και τον κ. Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ή μάλλον δεν διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση», επικρίνοντας την κυβέρνηση για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε χτες τρίτη φορά το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στη Μόρια και χαρακτήρισε απάνθρωπες και ντροπιαστικές τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Πηγές, μάλιστα, της Ν.Δ. τόνιζαν ότι «όλως τυχαίως σήμερα (σ.σ.: χτες) έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες, οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, ενώ η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν το 2017».

Κατά την ενημέρωση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους αρμοδίους, το κέντρο φιλοξενεί 5.225 πρόσφυγες, ενώ είναι σχεδιασμένο για μόλις 3.100 ανθρώπους. Το κύριο πρόβλημα, όπως επισημάνθηκε, είναι η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου, το οποίο οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το οποίο η Ν.Δ. δεσμεύεται ότι θα καταργήσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και συνάντηση με ποτοπαραγωγούς, ψαράδες, ελαιοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους στο παραδοσιακό ουζερί Ερμής, στη Μυτιλήνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα