Παπάγου: Διχασμός για τα γήπεδα του τένις!

Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Αξιωματικών διώχνει τον αθλητικό όμιλο της περιοχής για να ενοικιάσει τον χώρο με περισσότερα λεφτά

Από τον
Φώτη Κόλλια

Στα δύο έχουν χωριστεί στου Παπάγου, με αφορμή τη διαμάχη μεταξύ του Αυτόνομου Οικοδομικού Συνεταιρισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) και του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Παπάγου (ΑΟΑΠ) για την έκταση στις παρυφές του Υμηττού, που από το 1981 στεγάζει τις εγκαταστάσεις τένις του τελευταίου. Την περασμένη Παρασκευή επιδόθηκε στη διοίκηση του αθλητικού ομίλου αγωγή έξωσης από τον ΑΟΟΑ, η οποία θα εκδικαστεί στις 12 Απριλίου, καθώς δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας.

Ο ΑΟΑΠ, που, σύμφωνα με τη διοίκησή του, αριθμεί σήμερα περί τα 2.000 μέλη, διαθέτει ακαδημία τένις στην οποία αθλούνται περίπου 200 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 17 ετών.

Η διοίκηση του ΑΟΟΑ θεωρεί πως, με βάση τη νομοθεσία, δεν μπορεί να ανανεώσει τη μίσθωση της έκτασης επί της οποίας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις χωρίς διαγωνισμό. Αρχικά, η έκταση είχε παραχωρηθεί στον ΑΟΑΠ για περίοδο 25 ετών και στη συνέχεια υπήρξαν δύο πενταετείς παρατάσεις, με την πλευρά του αθλητικού ομίλου να επισημαίνει πως «τα μέλη του ΑΟΑΠ, με τεράστιες προσπάθειες, πολλή εθελοντική εργασία και μεγάλη οικονομική δαπάνη, κατόρθωσαν να διαμορφώσουν τον χώρο για την εξυπηρέτηση της αθλητικής άσκησης των μελών. Κατασκευάστηκαν έξι γήπεδα τένις, συν ένα μικρότερο προπονητικό, και διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος με τη φύτευση δένδρων και φυτών, εξασφαλίζοντας έναν χώρο άθλησης και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής».

Τον Αύγουστο του 2007, κατά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, οι εγκαταστάσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς. «Πάλι με τεράστιες προσπάθειες, εθελοντική δουλειά και πρόθυμη οικονομική συνεισφορά όλων των μελών και φίλων του ομίλου, αλλά και με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση» από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, «καταφέραμε να επαναφέρουμε την κατάσταση στη σημερινή της μορφή». Υπολογίζεται ότι έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 1.500.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια των 38 ετών λειτουργίας, για τη δημιουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Στη διοίκηση του ΑΟΟΑ εκτιμούν πως με τη διαγωνιστική διαδικασία θα πετύχουν καλύτερο μίσθωμα για την παραχώρηση της έκτασης, σε σχέση με αυτό που πληρώνει σήμερα ο αθλητικός όμιλος. Στον τελευταίο υποστηρίζουν, όμως, ότι δεκάδες παιδιά και πολύτιμες εγκαταστάσεις, για τις οποίες δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά, κινδυνεύουν με απαξίωση. Τέλος, ένας ιστορικός όμιλος του τένις κινδυνεύει με διάλυση, σε μια περίοδο όπου το άθλημα κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα.