Ο Σπίρτζης εξήγγειλε έργα 49.000.000 € σε πληγέντες δήμους

Εργα ύψους περίπου 49.000.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αποκατάσταση των οδικών δικτύων των πέντε δήμων της Αττικής...

...που έχουν πληγεί την τελευταία διετία από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, παρουσία των δημάρχων των συγκεκριμένων δήμων.

Τα έργα θα εκτελεστούν πέραν των ήδη προγραμματισμένων αντιπλημμυρικών και άλλων από το υπουργείο Υποδομών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πρόκειται για οδικά έργα και τα υδραυλικά που τα συνοδεύουν τόσο στον αστικό όσο και τον περιαστικό ιστό των Δήμων Ραφήνας, Μαραθώνα, Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, τα οποία θα αρχίσουν σε 1,5 με 2 μήνες και θα εκτελεστούν από το υπουργείο Υποδομών, αφού οι δήμοι δεν έχουν τον απαραίτητο μηχανισμό. Χθες υπεγράφησαν, παρουσία του κ. Σπίρτζη, οι προγραμματικές συμβάσεις.

Ο υπουργός μίλησε για «μια νέα εποχή και για μια σημαντική προσπάθεια στήριξης των συγκεκριμένων δήμων που επλήγησαν από τις θεομηνίες, πέρα από κάθε κομματική επιλογή και πολιτική ταυτότητα των δημάρχων τους». Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν και οι πέντε δήμαρχοι, κάνοντας λόγο για στήριξη των δήμων τους από το υπουργείο, ενώ εξήραν το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Σπίρτζη, ο οποίος στάθηκε, όπως είπαν, στο πλευρό των δημοτών τους και των ιδίων. «Εργα για τα οποία είχαμε δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, γιατί εμείς δεν έχουμε τον απαραίτητο μηχανισμό που έχει το υπουργείο» τόνισαν οι δήμαρχοι.