ΕΕΝΕ: Προτάσεις για την τόνωση της οικονομίας

Συγκεκριμένες και επίκαιρες προτάσεις, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας παρουσίασε η Ελληνική Ενωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των ΔελφώνΤο προεδρείο και τα μέλη της ΕΕΝΕ ανέδειξαν μια σειρά από κρίσιμα θέματα και στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, παρουσίασαν συγκεκριμένες δράσεις και κείμενα πολιτικής.

Ξεχώρισαν η πρωτοβουλία «γέφυρα» που ανακοίνωσε το προεδρείο της ΕΕΝΕ για την ενίσχυση της συνεργατικότητας -clusters, νέοι συνεταιρισμοί και οριζόντιες συνέργειες των επιχειρηματικών και παραγωγικών φορέων του τόπου-, και οι δράσεις που συντονίζει μέσω του διεθνούς βραχίονα της Ενωσης, την ΕΕΝΕ International, για τη μεγιστοποίηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ δρ Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη για έναν επαναπροσδιορισμό του ελληνικού επιχειρείν, εστιάζοντας στην πολλαπλασιαστική αξία της καλής εταιρικής διακυβέρνησης και της επένδυσης στον εσωτερικό έλεγχο και το εξωτερικό «auditing», και τονίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες περιπτώσεις σκανδαλώδους κακοδιαχείρισης, ούτε για παρασιτικά και κρατικοδίαιτα μοντέλα στο ελληνικό επιχειρείν.

Στην επιτακτική ανάγκη για την ανασύνταξη του ελληνικού επιχειρείν και την επιτάχυνση της ανάπτυξης, «προϋπόθεση επιτυχίας θα είναι η συνεργατικότητα και η έξυπνη διασύνδεση κλάδων, προϊόντων και υπηρεσιών» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο δρ Αποστολόπουλος ανακοίνωσε μια νέα, ειδική κατηγορία μέλους στην Ενωση, αυτή του Συνδεδεμένου Θεσμικού Μέλους, που «θα ενισχύσει τον διάλογο μεταξύ σημαντικών θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων». Πρόσθεσε δε πως «το κεντρικό ζητούμενο είναι να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας για μια αλλαγή στην ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, που θα διευκολύνει την επιτάχυνση της ανάπτυξης. Της καίριας και πρωταρχικής εθνικής προτεραιότητας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα