ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτη 14.03.2019

➥ «Αφγανοί, μουσουλμάνοι, γόνοι, TV stars και ο απίθανος Πελεγρίνης στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ» έγραφε η «δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδό της για τα πρώτα ονόματα που ανακοίνωσε ως υποψηφίους για το Ευρωκοινοβούλιο ο κυβερνητικός θίασος ποικιλιών.

➥ Κι όμως, από τον Σύριζα δεν μπορείς παρά να περιμένεις Αφγανούς, μουσουλμάνους, γόνους, TV stars και τον απίθανο Πελεγρίνη! Τι άλλο θα μπορούσες να αξιώσεις από ένα τέτοιο κόμμα; Βετεράνους του ‘74, ιερομονάχους, καλούς Σαμαρείτες, ελληνολάτρες, σοβαρούς λογίους, ικανούς επιχειρηματίες;

➥ Τούτη η στρούγκα, μάνα μ’, τέτοιο τυρί βγάζει... Αφγανούς, μουσουλμάνους, γόνους, TV stars και τον απίθανο Πελεγρίνη!

➥ Βγάζει και Κυρίτσηδες η ροζοκόκκινη στρούγκα. Αυτούς που λένε το ακόλουθο: «Οσο θυμάμαι, στα 30 χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ».

➥ Αν ο νους σου πηγαίνει στη Μαρφίν και εξοργίζεσαι που ο Κυρίτσης δεν θυμάται τα αθώα θύματα τα οποία δολοφονήθηκαν από τους ακροαριστερούς που προκάλεσαν πυρκαγιά με τις μολότοφ, σίγουρα δεν ανήκεις στην Αριστερά.

➥ Ο Κυρίτσης δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ, επειδή για την Αριστερά δεν λογίζονται ως άνθρωποι όσοι δεν ανήκουν σε αυτήν.

➥ Και, για την ιστορία, τα τέσσερα θύματα της Μαρφίν ήταν: Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (και το μωράκι της, καθώς βρισκόταν στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της), Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών, Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών.

➥ Δεν μπορεί παρά να εκπλήσσεται κάποιος με την έκπληξη των αδαών για το ποιόν της Αριστεράς. Θα ήταν περίεργο να σκέφτονται... φυσιολογικά αυτοί που αδιαφορούν για τις εκατόμβες τις οποίες προκάλεσε η εγκληματική ιδεολογία τους.

➥ Πάντως, και στην περίπτωση του Κυρίτση ισχύει το φοβερό αρχαιοελληνικό απόφθεγμα: «Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή».
π