Εξώδικο του ΙΝΚΑ Κρήτης για τα δάνεια σε φράγκο

Το Πανελλαδικό Πρωτοβάθμιο Σωματείο Ενωση Καταναλωτών με την επωνυμία ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ)…… που εδρεύει στα Χανιά, απέστειλε εξώδικο στη «δημοκρατία» με αφορμή επώνυμο άρθρο γνώμης του δικηγόρου Αλέξη Φ. Αλεξόπουλου για το θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «το δημοσίευμα παρέχει λανθασμένη πληροφόρηση στο καταναλωτικό κοινό για το ποιος είναι ο αρμόδιος που διεξάγει τον δικαστικό αγώνα για τα λεγόμενα δάνεια σε ελβετικό φράγκο».

Και συνεχίζει: «Oχι μόνο πλήττεται το καταναλωτικό κίνημα, εκπρόσωποι των οποίων είμαστε εμείς, αλλά και το κυριότερο παρέχετε αθέμιτη έμμεση μεν πλαγίως, αλλά κατ’ ευθείαν διαφήμιση στον ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΥΔΑΝΕΦ, ο οποίος εγγράφει νέα μέλη εισπράττοντας έτσι όχι μόνο το ποσό των 25 ευρώ ανά μέλος, ως ετήσια συνδρομή αλλά και το ποσό των 150 ευρώ ανά μέλος, ώστε αυτό να συμμετάσχει με πρόσθετη παρέμβαση όπως αναφέρει προς τα μέλη του στην ιστοσελίδα του, στις δίκες των συλλογικών αγωγών τις οποίες με τα παραπάνω επίδικα δημοσιεύματα σε υλικό και ηλεκτρονικό τύπο, ΔΗΘΕΝ ασκεί το παραπάνω μη κερδοσκοπικό σωματείο-σύλλογος.

Ηδη υπολογίζεται ότι το παραπάνω σωματείο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, που δεν είναι καταναλωτική οργάνωση, αύξησε ως κυψέλη μελισσών τα μέλη του με αντίστοιχο οικονομικό όφελος. Δηλαδή παρασχέθηκε, ιδρύθηκε και υποστηρίχθηκε με το εν λόγω δημοσίευμα, αντίθετα μάλιστα από ό,τι, αναγράφει και η σελίδα εγγραφής που πρέπει να συμπληρώσουν https://www.daneia -chf.gr/egrafi-christi.html για να γραφτούν μέλη στον ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, καταβάλλοντας 25 ευρώ και 150 ευρώ προκειμένου να με καταλαμβάνουν οι αντίστοιχες Συλλογικές Αγωγές, ότι ασκεί τις Συλλογικές Αγωγές, ενώ δεν έχει τέτοια Αρμοδιότητα ούτε δυνατότητα ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, και από αυτήν την κατεύθυνση πίστης, η τροφοδότηση αντίστοιχης οικονομικής ροής προς τον ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ που δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει ο ίδιος και όχι η χρησιμότερη συνδρομητική ροή προς τις Αρμόδιες Ενώσεις Καταναλωτών που κάνουν τις Συλλογικές Αγωγές.

Ολα δε τα παραπάνω τελούσαν σε γνώση της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», ότι η αγωγή την οποία ασκήσαμε εμείς μαζί με την Ενωση Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας και τη Δευτεροβάθμια Ενωση Καταναλωτών ΙΝΚΑ/Γ.Ο.Κ.Ε, είχε γίνει δεκτή στον πρώτο βαθμό με την 334/2016 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και έχει λάβει τόση μεγάλη δημοσιότητα που ήταν αδύνατον ακόμα και για την εναγόμενη, η οποία είχε καλύψει το παραπάνω γεγονός να μη ξέρει ποιοι ήταν οι ενάγοντες.

Περαιτέρω δε προσβλήθηκε η τιμή μας, η πλέον των 48 ετών φήμη και η υπόληψη που έχουμε στην Ελληνική κοινωνία, αφού εμφανίζεται ένα άσχετο σωματείο-σύλλογος, να ασκεί κάτι που εμείς κάναμε ως αρμόδιοι από τον ν. 2251/94».

—-

Η απάντηση της δημοκρατίας

Η εφημερίδα μας δεν λογοκρίνει τις απόψεις και τα ενυπόγραφα άρθρα που φιλοξενεί (ειδικά τις επιστημονικές απόψεις), όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Το ΙΝΚΑ Κρήτης θα ήταν ορθότερο να ζητήσει να εκτεθούν οι θέσεις του, αντί να στέλνει απειλητικά εξώδικα. Μας προξενεί κατάπληξη ότι οι φορείς που υποτίθεται ότι παλεύουν για τα συμφέροντα των καταναλωτών- δανειοληπτών, αντί να έχουν κοινό μέτωπο, προσπαθούν να μειώσουν ο ένας τον άλλο.

Η «δημοκρατία» υπερασπίζεται τα δίκαια των «καμένων» του ελβετικού φράγκου, δεν διαφημίζει κανέναν και ασφαλώς δεν γνωρίζει ποιοι σύλλογοι χρεώνουν τις υπηρεσίες τους. Οσο για τα υπονοούμενα στο εξώδικο, ότι η «δημοκρατία» εν γνώσει της τροφοδότησε τη χρηματοδότηση του εν λόγω συλλόγου, τα θεωρούμε απαράδεκτα, άκρως δυσφημιστικά και σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα