Σαμαράς στα δικαστήρια κατά ΟΙΕΛΕ, «Documento»

Για την υπόθεση με τον γιο τουΣυζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την οποία ζητεί χρηματική ικανοποίηση ύψους 100.000 από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, τον πρόεδρό της Μιχάλη Κουρουτό και την εφημερίδα «Documento» για συκοφαντική δυσφήμηση. 

Η υπόθεση αφορά την απόλυση της καθηγήτριας Φώφης Μπουλούτα, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, και της παρατήρησης που είχε κάνει το 2012 στον γιο του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εξετάσεων.
Αφορμή για την αγωγή αποτέλεσε η επιστολή-απάντηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ το 2018, σε άρθρο του Γιώργου Μουρούτη, τότε συνεργάτη του πρωθυπουργού, στο οποίο αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανηλίκου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο».

Υπεράσπιση

Καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο συγγενής της εκπαιδευτικού τόνισε ότι στόχος της επιστολής του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν «να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης, κάτι που επιθυμούσε η οικογένειά της», προσθέτοντας ότι «η ίδια ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού, επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

Στον αντίποδα, η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, υποστήριξε ότι υπάρχει προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ επισήμανε ότι η εκπαιδευτικός σε αναφορά της είχε υπογραμμίσει ότι η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διεύθυνση, που ήθελε «να δείξει τα διαπιστευτήριά της». Η απόφαση αναμένεται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα