Στη Γαλλία τα μαύρα κουτιά του Boeing 737

Δεν χαλάει το deal με τα υποβρύχια των ΗΠΑΠερίπου στις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) το τελευταίο Boeing 737 Max 8 που βρισκόταν στον αέρα προσγειώθηκε στο Χάλιφαξ του Καναδά, προερχόμενο από το Σαν Φρανσίσκο. Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος Τραμπ είχε δώσει εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος όλα τα συγκεκριμένα αεροσκάφη της Boeing ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων χωρών, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Ρωσία, η Βραζιλία και η Ιαπωνία. Την ίδια ώρα ο Παναμάς, το Μεξικό, η Κολομβία και η Αλβανία έκλειναν τον εναέριο χώρο τους για όλα τα 737 Max 8, τα οποία έτσι κι αλλιώς βρίσκονται πλέον καθηλωμένα μέχρι νεωτέρας.

Στο μεταξύ τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροπλάνου των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη την Κυριακή έφτασαν στο Παρίσι, όπου θα εξεταστούν από τη γαλλική υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων.

Απώλειες

Τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα στην Ινδονησία και την Αιθιοπία και η διεθνής ανησυχία για τα προβλήματα του νέου αυτού αεροσκάφος της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας οδήγησαν τη μετοχή της Boeing σε απώλειες ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η πανωλεθρία όμως που βιώνει η εταιρία στον αέρα δεν φαίνεται να επηρέασε τη συμφωνία της με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό για την κατασκευή ενός στόλου ρομποτικών -μη επανδρωμένων- υποβρυχίων. Το συμβόλαιο που υπέγραψε η Boeing με το ναυτικό των ΗΠΑ ανέρχεται στα 43.000.000 δολάρια και προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων γιγάντιων ρομποτικών υποβρυχίων, τα οποία θα μπορούν να επιχειρούν στη θάλασσα για πολλούς μήνες κάθε φορά. Ο υποβρύχιος στόλος θεωρείται ότι θα μπορούσε να είναι επιχειρησιακά έτοιμος ως το 2022.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα