Επίδομα ενοικίου: Πώς να υποβάλετε αναδρομικά μισθωτήριο

«Φωτιά» έχει πάρει η ηλεκτρονική εφαρμογή (www.epidomastegasis.gr) για τη χορήγηση του επιδόματος στέγασης! Είναι χαρακτηριστικό ότι έως χθες είχαν υποβληθεί 93.859 αιτήσεις. Από αυτές εγκρίθηκαν οι 30.738, οι 47.677 ήταν σε εκκρεμότητα, οι 6.072 απορρίφθηκαν και ακυρώθηκαν 9.069.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν και χθες οι δικαιούχοι είναι η προϋπόθεση να υπάρχει μισθωτήριο έως και τις 30/09/2019. Oσοι δεν έχουν ηλεκτρονικό μισθωτήριο δεν θα μπορέσουν να λάβουν την επιδότηση ενοικίου, ωστόσο μπορούν να το συντάξουν τώρα και στη συνέχεια να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. Oσοι ιδιοκτήτες υποβάλουν ηλεκτρονικό μισθωτήριο αναδρομικά θα πρέπει να προσέξουν το εξής:

• Εάν το ηλεκτρονικό μισθωτήριο υποβληθεί έως το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να έχει ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης από 1/2/2019.
• Εάν το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει ημερομηνία έναρξης πριν από την 1η Φεβρουαρίου 2019, π.χ. μέσα στον περασμένο Ιανουάριο, ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει 100 ευρώ πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής (καθώς θα έπρεπε να είχε καταχωριστεί στο TAXISnet έως τις 28/2/2019).
• Προσοχή: Το δικαίωμα για την επιδότηση ενοικίου ξεκινάει ανάλογα με την ημερομηνία του μισθωτηρίου. Εάν η έναρξη της μίσθωσης γίνεται εντός Φεβρουαρίου χάνεται το επίδομα Ιανουαρίου κ.ο.κ.

Για τις περιπτώσεις που το ηλεκτρονικό μισθωτήριο λήγει πριν από τις 30/9/2019 θα μπορούν οι ενοικιαστές μαζί με τον ιδιοκτήτη να κάνουν μια επέκταση του συμβολαίου και στη συνέχεια να προχωρήσουν την αίτηση για την επιδότηση ενοικίου.

Oσοι μετακομίζουν θα μπορούν να κάνουν αίτηση με το νέο μισθωτήριο και να λάβουν την επιδότηση. Αν ωστόσο είχαν ηλεκτρονικό μισθωτήριο, τότε μπορούν να κάνουν την αίτηση για το σπίτι όπου διέμεναν έως τώρα.

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα