Ορμπαν: Σόρος – Γιούνκερ θα μας φορτώσουν με μετανάστες

Συγγνώμη για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε εις βάρος των Ευρωπαίων αξιωματούχων αναγκάστηκε να ζητήσει χθες ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν……(φωτό) με επιστολή του προς τον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού και Φλαμανδικού Κόμματος Βούτερ Μπέκε, μετά την πρόταση για τον αποκλεισμό του κόμματός του Fidesz από την πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αντίστοιχες επιστολές έστειλε ο Ορμπαν και στα 13 κόμματα που στηρίζουν την πρόταση αποπομπής του Fidesz από την πολιτική ομάδα του ΕΛΚ. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στις 20 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Δεξιάς Μάνφρεντ Βέμπερ εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος ότι η κρίση μεταξύ του ΕΛΚ και του κόμματος του Ορμπαν θα επιλυθεί. «Μίλησα με τον Ορμπαν επί δύο ώρες και θα έλεγα ότι είδα σημάδια καλής θέλησης από την πλευρά του» δήλωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του στη Βουδαπέστη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Ωστόσο, την ίδια ώρα η αντιευρωπαϊκή εκστρατεία του στο εσωτερικό της χώρας του συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση, παρά τις δεσμεύσεις περί του αντιθέτου. H προεκλογική εκστρατεία του κόμματος με αφίσες και ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον ουγγρικό Τύπο επικεντρώνεται στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στον δισεκατομμυριούχο Αμερικανό επενδυτή Τζορτζ Σόρος, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Ορμπαν, «επιδιώκουν να ανοίξουν την Ουγγαρία στους μετανάστες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα