Ελληνας ο νέος «Top Gun» του ΝΑΤΟ

Σπουδαία διάκριση για τον σμηναγό Βασίλη Κοντόπουλο, που ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος πιλότος από 40 συναδέλφους του στην ΙσπανίαΜια σημαντική διάκριση πέτυχε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας μέσω του σμηναγού Βασίλη Κοντόπουλου, ο οποίος ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του ως ο κορυφαίος πιλότος σε σχολείο αεροπορικής τακτικής του ΝΑΤΟ, που έγινε στην πόλη Αλμπαθέτε της Ισπανίας. «Θέλουμε κάθε φορά ο αντίπαλος να θυμάται ποιον έχει απέναντι» ανέφερε σε δηλώσεις του ο σμηναγός, σχολιάζοντας τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο. 

Συγκεκριμένα, ο σμηναγός από την 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα ψηφίστηκε από 40 ιπταμένους του ΝΑΤΟ που προέρχονται από επτά πολεμικές αεροπορίες και συμμετείχαν σε αυτή την εκπαιδευτική άσκηση ως «Best Warrior», δηλαδή ως ο επικεφαλής που θα ήθελαν να τους οδηγήσει στη μάχη! Η διάκριση αυτή έχει μεγάλη βαρύτητα, καθώς έρχεται από πιλότους που έχουν γράψει χιλιόμετρα στον αέρα παίρνοντας μέρος σε πολεμικές αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αντιπροσωπία της 337 Μοίρας βρέθηκε με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ για περισσότερο από δύο εβδομάδες στην Ισπανία συμμετέχοντας στην πρώτη εκπαιδευτική σειρά αέρος για το 2019 του Προγράμματος Τακτικής Ηγεσίας του ΝΑΤΟ (Tactical Leadership Programme – TLP) που υλοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Πρώτη θέση

Η 337 Μοίρα συμμετείχε στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο που διεξήχθη στα «σύνορα» με τη Ρωσία, δηλαδή στο έδαφος και στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Τα «Φαντάσματα», όπως αποκαλείται η συγκεκριμένη μοίρα, κατέλαβαν την πρώτη θέση στην άσκηση και ήταν η πρώτη διάκριση τέτοιου επιπέδου που έλαβαν. «Πήγαμε με σκοπό να μάθουμε, δεν πήγαμε με σκοπό να δείξουμε σε κάποιον κάτι, ότι είμαστε καλύτεροι. Είχαμε χαμηλά το κεφάλι» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Βασίλης Κοντόπουλος, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και είναι πατέρας ενός νεογέννητου αγοριού. Παραμένοντας ιδιαίτερα σεμνός, δεν σχολίασε τη δική του διάκριση, η οποία γέμισε χαρά και υπερηφάνεια την οικογένειά του, καθώς για εκείνον, όπως είπε, «η ομάδα έχει σημασία». Ο σμηναγός θεωρεί ότι οι Ελληνες δεν είναι τυχαία από τους κορυφαίους πιλότους παγκοσμίως. «Οι Ελληνες είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Μπαίνουν πρώτοι και θα βγουν τελευταίοι από τη μάχη» σχολίασε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα