Την Τετάρτη η καταβολή προνοιακών βοηθημάτων

Πριν από το Πάσχα η επόμενη πληρωμήΤην επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου θα καταβληθούν τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ σε όλους τους δικαιούχους που πληρώνονταν έως το 2018 από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, τα ποσά των επιδομάτων θα πιστωθούν από την Τρίτη 19 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα, με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Στην πληρωμή θα συμπεριλαμβάνονται οι δικαιούχοι που είχαν πληρωθεί πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ στις 18 Ιανουαρίου 2019, καθώς και αυτοί των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν από τους δήμους από 1/1/2019 έως 28/2/2019.

Εξοφλήσεις

Επίσης, με την επικείμενη πληρωμή του Μαρτίου θα εξοφληθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019, καθώς και τα διατροφικά επιδόματα για τον μήνα Φεβρουάριο 2019. Στο ίδιο πλαίσιο, θα εξοφληθούν και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής που χορηγούνταν από τους δήμους έως το 2018, όπως και τα βοηθήματα ομογενών – προσφύγων που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ. Η πληρωμή των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ θα γίνει κανονικά από την 1η έως τις 3 Απριλίου.

Η επόμενη πληρωμή -η τρίτη κατά σειρά για τα αναπηρικά επιδόματα εντός του 2019- θα πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα. Θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Επισημαίνεται ότι από τις 12 Μαρτίου οι αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα δικαιούχων από την Αττική υποβάλλονται αποκλειστικά στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα