Εξαιρέσεις για άλλες δύο κατηγορίες από τις e-αποδείξεις

Για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίουΑλλες δύο κατηγορίες προστίθενται στους φορολογουμένους που εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Πρόκειται για τις εξής κατηγορίες:

• Υπήκοοι τρίτων χωρών που αιτούνται ή/και λαμβάνουν διεθνή προστασία από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
• Πολίτες των οποίων το ετήσιο πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το ετήσιο τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι περιστασιακά απασχολούμενοι.
Σημειώνεται ότι αυτή η κατηγορία φορολογουμένων φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών, δηλαδή με αφορολόγητο όριο. Υπενθυμίζεται ότι στις εξαιρέσεις που ήδη υπάρχουν περιλαμβάνονται οι φορολογούμενοι ηλικίας άνω των 70 ετών, τρόφιμοι των φυλακών κ.ά.

Δαπάνη

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις είναι υποχρεωμένοι να δαπανήσουν με ηλεκτρονικό τραπεζικό μέσο:
• το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους, πραγματικού ή τεκμαρτού, εφόσον το εισόδημα αυτό ανέρχεται έως τα 10.000 ευρώ,
• 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ και 15% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημά τους ανέρχεται σε 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
• 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ, 15% επί των επόμενων 20.000 ευρώ και 20% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημά τους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Για το ποσό που τους λείπει προκειμένου να συμπληρώσουν το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό ηλεκτρονικών πληρωμών χρεώνονται με επιπλέον φόρο 22%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα