«Βροχή» αποκαλύψεων για τη σπείρα μεταναστών

Ενα από τα 163 μέλη δεν δίσταζε να ποστάρει τα κλοπιμαία και να τα βάζει προς πώληση σε σελίδες του facebook

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, έπειτα από εισαγγελική διάταξη, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της σπείρας-μαμούθ, που αριθμούσε 163 άτομα (!) και είχε ρημάξει σπίτια στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί αρκετά μέλη της σπείρας να είχαν άδεια παραμονής στη χώρα μας, ωστόσο άλλα βρίσκονται παράνομα επί ελληνικού εδάφους. 

Συγκεκριμένα, η εν λόγω σπείρα, η οποία αποτελείται από υπηκόους Αλγερίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπανγκλαντές, που εξαρθρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, δρούσε στο ευρύτερο κέντρο της πρωτεύουσας και κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας. Συνολικά έχουν συλληφθεί 138 άτομα, από τα οποία τα 93 ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τα 45 για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Επιπλέον, πέρα από τους συλληφθέντες, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 21 αλλοδαποί, που είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές, ενώ αναζητούνται άλλοι 54 αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Συνολικά, τα μέλη της σπείρας-μαμούθ εμπλέκονται σε περισσότερες από 320 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Υπενθυμίζεται ότι από την Αστυνομία κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, μεταξύ αυτών περισσότεροι από 350 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, αλλά και 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα αντικείμενα από τις ληστείες και τις κλοπές τα διοχέτευαν, αντί αντιτίμου, στους αρχηγούς της οργάνωσης, οι οποίοι διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας διάφορους χώρους - καταστήματα, που λειτουργούσαν ως καβάτζες.

Χλιδάτη ζωή

Εντύπωση έχει προκαλέσει ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. η περίπτωση του ZAHIR ή ΤΑΥΑΝ (ον) ZAHIR ή ABDELHADI του SALLAH ή AHMED και της SADIA ή SAADIA ή SEDA ή KHADIZA, γεννηθέντα στις 6.6.1974 ή 16.2.1983 ή 16.6.1984 ή 10.6.1976 στο Μαρόκο, ο οποίος δεν δίσταζε να ποστάρει στο προφίλ του στο facebook φωτογραφίες από τη χλιδάτη ζωή που έκανε, από τα κλοπιμαία, ακόμα και με τον αγαπημένο του τραγουδιστή Ρουβά! Επίσης, δεν δίσταζε να ανεβάζει στο προφίλ του ακόμη και φωτογραφίες με προϊόντα που ήταν προς πώληση, όπως κινητά τηλέφωνα, τα οποία όμως ήταν κλεμμένα!