Ο Μητσοτάκης βάζει τους μουσουλμάνους στο Μαξίμου!

Κατά την περιοδεία του στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προανήγγειλε τη δημιουργία ενός «συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ»Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου στους μουσουλμάνους ανοίγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την περιοδεία του στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προανήγγειλε τη δημιουργία ενός «μουσουλμανικού συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ»! Μπαίνοντας σε επικίνδυνα μονοπάτια και ξεχνώντας προφανώς ότι το τουρκικό προξενείο έχει χρησιμοποιήσει πολλά στελέχη της μειονότητας στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να καταστήσει τους μουσουλμάνους προνομιούχους συνομιλητές της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα τουρκικά να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα στα σχολεία της περιοχής.

«Eπίσημη έκφραση»

Με τη συγκεκριμένη πρότασή του, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα, η μουσουλμανική μειονότητα θα μπορεί να έχει «επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και ο διάλογος αυτός της κεντρικής Πολιτείας με τη μειονότητα να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά». Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, ανέφερε, είναι «να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους, να τους παρακολουθούμε και να τους υλοποιούμε στη συνέχεια». Το χαρακτήρισε μάλιστα «το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να συνεχίσω την πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σπάζοντας ταμπού και προκαταλήψεις δεκαετιών. Σήμερα αποδεικνύεται πόσο σοφή ήταν…».

Για την τουρκική γλώσσα ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε: «Θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω κατά πόσο, παραδείγματος χάρη, στο δημόσιο σχολείο θα μπορεί να διδάσκεται η τουρκική ως ξένη γλώσσα, ώστε τα παιδιά της μειονότητας, τα οποία επιλέγουν τελικά το ελληνικό δημόσιο σχολείο, όπως ολοένα και περισσότερα ή αρκετά εν πάση περιπτώσει το κάνουν, να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν την επαφή τους με τη μητρική τους γλώσσα, τη γλώσσα που έμαθαν και ομιλείται μέσα στο σπίτι τους». Πρέπει, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «να δείξουμε ανοιχτό πνεύμα σε αυτή τη συζήτηση. Και βέβαια τα ελλείμματα και μειονεκτήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές της μειονοτικής εκπαίδευσης θα πρέπει και αυτά να αντιμετωπιστούν».

«Η Θράκη», ανέφερε, «είναι ένα υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Και αυτό το υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, και στις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια, είναι ένα κεκτημένο το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί και να υποστηριχθεί ως κόρη οφθαλμού». Αναγνώρισε ότι τα πράγματα δεν πήγαν πάντα όπως έπρεπε και πως υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η εκπαίδευση και η εφαρμογή του νόμου για τα Βακούφια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα