«Μετωπική» Μαξίμου - ΝΔ για το... σπίτι του Μοράλες

Διαξιφισμοί με λάθη, ειρωνείες και αιχμές με μοναδικό σκοπό τις... εντυπώσεις!

Μαίνεται η μάχη κυβέρνησης και Ν.Δ. για τον ουρανοξύστη του Βολιβιανού ηγέτη Εβο Μοράλες, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε... μείζον πολιτικό ζήτημα, με τη Ν.Δ. να εκτίθεται λόγω των ανακριβειών που συμπεριέλαβε στην ανακοίνωσή της. Ολα ξεκίνησαν από τη φράση «ολιγαρκής αφθονία» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Μοράλες στην Ελλάδα, στην οποία ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «επιφυλάσσει το “ολιγαρκής” για τους Ελληνες και το “αφθονία” για τον ίδιο και την παρέα του». 

Ακολούθησε μάλιστα ανακοίνωση της Πειραιώς που συνοδευόταν με φωτογραφία «της νέας κατοικίας του Εβο Μοράλες, αξίας 34.000.000 δολαρίων, που ο ίδιος έφτιαξε στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειάς του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Τα παραπάνω γαλάζια... φιτίλια ήταν αρκετά για να προκληθεί η πολιτική ανάφλεξη, καθώς άμεση υπήρξε η αντίδραση από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν λόγο για «fake news» της Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι ο εν λόγω ουρανοξύστης δεν είναι το σπίτι του Μοράλες, αλλά το κεντρικό κυβερνητικό κτίριο της Βολιβίας. «Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει να καλύψει και τη νέα γκάφα η Ν.Δ., γιατί έτσι που το πάει θα αποδώσει στον πρωθυπουργό μέχρι και το σπίτι του Βολτέρου. Και ποιος ακούει τον κ. Μητσοτάκη μετά...» δήλωσαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Νέα απάντηση

Παρόλο που η Ν.Δ. βγήκε εκτεθειμένη από τους διαξιφισμούς με την κυβέρνηση, αφού, όπως και η ίδια παραδέχθηκε, το εν λόγω κτίριο δεν χρησιμοποιείται ολόκληρο ως κατοικία του Μοράλες παρά ο ίδιος έχει κρατήσει δύο ορόφους γι' αυτόν τον σκοπό, δεν έχασε την ευκαιρία να ανταπαντήσει.
«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απολύτως φυσιολογικό σε μια χώρα που ένας στους τρεις κατοίκους της ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ο αριστερός ηγέτης της να χτίζει έναν φαραωνικό ουρανοξύστη με γυμναστήριο, σάουνες, αίθουσα μασάζ και τζακούζι για τον εαυτό του και να τον ονομάζει “Το μεγάλο σπίτι του λαού” μιμούμενος τον Τσαουσέσκου» υποστήριξε η Ν.Δ.