«Πατριωτικό» (για τον Κοτζιά) το ξεπούλημα της Μακεδονίας!

«Ρεσιτάλ αλαζονείας» από τον πρώην ΥΠΕΞ, που παριστάνει ότι δεν βλέπει το μπαράζ αλυτρωτικών κινήσεων από τους Σκοπιανούς

Προκαλεί την ελληνική κοινή γνώμη ο αλαζόνας Νίκος Κοτζιάς λέγοντας πως η συμφωνία ξεπουλήματος της Μακεδονίας ήταν «πατριωτική». Αναλύοντας, δε, τα πεπραγμένα της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας-προδοσίας των Πρεσπών μίλησε με θράσος για πολιτική «ειλικρινή και άφοβη, χωρίς τυχοδιωκτισμούς και υποχωρητικότητες», για να εισπράξει το χειροκρότημα του Νικολά Ντιμιτρόφ, που συνεχίζει τους αλυτρωτισμούς, όπως και του Ντιτμίρ Μπουσάτι, του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, επί των ημερών του οποίου δολοφονήθηκε ο ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας και στοχοποιήθηκε περισσότερο από ποτέ η ελληνική μειονότητα. 

Ολα αυτά συνέβησαν στο διήμερο διεθνές ακαδημαϊκό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο οποίο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν βασικός συντελεστής. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών εθνικά επιζήμια και προδοτική, την ανήγαγε σε επιτυχία προσωπική και κυβερνητική. «Στις Πρέσπες ήταν εθνικό μας συμφέρον να τερματιστεί η διαμάχη για το ονοματολογικό, να επιστρέψουμε σε έναν διευθυντικό ρόλο στην περιοχή, να αποτρέψουμε την κατάληψη χώρου από την Τουρκία και την ενίσχυση δικτύων ισλαμικού φανατισμού. Να κόψουμε τον αλυτρωτισμό και να αποδεχτεί η γείτονα να αλλάξει το όνομά της διεθνώς και στο εσωτερικό της».

Ποιον ακριβώς αλυτρωτισμό ανέκοψε; Οι Σκοπιανοί μιλούν για «μακεδονικό λαό» και «μακεδονική γλώσσα», με πρώτον και καλύτερο τον υπουργό Εξωτερικών, του οποίου ο κ. Κοτζιάς έπλεξε το εγκώμιο, λέγοντας πώς είναι ένας σύγχρονος πολιτικός με «αίσθηση καθήκοντος».

«Λόγω Ράμα»

Με εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, «έναν εξαιρετικά ευφυή και δημιουργικό υπουργό Εξωτερικών», ο οποίος «έφτασε μαζί μας στη λύση σχεδόν του συνόλου αυτών των ζητημάτων». Λύση που δεν υπήρξε ποτέ, λόγω της «εχθρικής» στάσης της κυβέρνησης Ράμα, στην οποία υπηρετούσε και ο κ. Μπουσάτι.

Αναφερόμενος, τέλος, στα πεπραγμένα της δικής του τετραετίας, είπε ότι «το μπόι μας το μετράμε σε σχέση με τα προβλήματα» και πρόσθεσε με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι «σήμερα κάποιοι θεωρούν ως αυτονόητη την αναβαθμισμένη θέση της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι. Ως κάτι που ήταν πάντα εδώ. Δεν είναι, όμως, έτσι. Βρήκα μια χώρα βαθιά στον βούρκο. Ανυπόληπτη. Κανείς δεν την άκουγε». Κατέληξε με αναφορές στην Τουρκία, λέγοντας ότι «η τέχνη στη διπλωματία δεν είναι να σε παρασύρει ο άλλος στο γήπεδό του, στους δικούς του κανόνες και συμπεριφορές, αλλά πώς θα βάλει την Τουρκία σε ένα παιχνίδι που εκείνος το γνωρίζει καλύτερα».

Συνέχεια στις προκλήσεις από τον Ντιμιτρόφ

Επιμένει αλυτρωτικά ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος από την Αθήνα, όπου συμμετείχε σε διεθνές ακαδημαϊκό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και ενώπιον του Νίκου Κοτζιά, έκανε μια αμφίσημη δήλωση, ότι «η διπλωματία μετράει και αυτό που κάναμε είναι η απόδειξη ότι τη φτιάχνουμε εμείς την Ιστορία».

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «μια νίκη της αυτοπεποίθησης και της ελπίδας», αλλά και «θρίαμβο του μέλλοντος», και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ελληνα πρώην υπουργό Εξωτερικών εκφράζοντας τον σεβασμό του, προφανώς για το «δώρο» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια να λυθεί με αυτόν τον εθνικά επιζήμιο τρόπο το ονοματολογικό και να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ.

Στο ζήτημα αυτό έκανε ειδική αναφορά ο κ. Ντιμιτρόφ σημειώνοντας ότι «για τους πολίτες της χώρας μου το ΝΑΤΟ σημαίνει ότι η χώρα μας είναι εδώ και θα παραμείνει εντός των συνόρων της» και επισήμανε: «Είναι πια καιρός να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Πρέπει εμείς να αλλάξουμε τα πράγματα χτίζοντας γέφυρες κατανόησης και φιλίες». Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν πρέπει να διαιωνίζονται οι διαφωνίες, αλλά να προάγεται η περιφερειακή σταθερότητα, διαβλέποντας έναν και μοναδικό δρόμο, αυτόν της Ε.Ε. «Είμαστε όλοι επιβάτες στο ίδιο σκάφος» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.