Συγκίνηση στην εκδήλωση για τον Κατσίφα

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας εκδήλωση……αφιερωμένη στον ήρωα της Βορείου Ηπείρου Κωνσταντίνο Κατσίφα, που δολοφονήθηκε αναίτια και εν ψυχρώ από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος και η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την οποία συνόδευε η φράση «Δόξα και Τιμή στον Ελληνα Ηρωα της Βορείου Ηπείρου», δέσποζε στην αίθουσα του ξενοδοχείου, που ήταν ασφυκτικά γεμάτη από συγγενείς, φίλους και απλούς πολίτες, ξυπνώντας παράλληλα και μνήμες από τη θλιβερή εκείνη ημέρα που το παλικάρι με τη γαλανόλευκη μόνιμα στο μυαλό και στην καρδιά του έπεφτε νεκρό από τα πυρά των Αλβανών.

«Πάσα Γη τάφος»

Η συγκίνηση ωστόσο έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν στο βήμα ανέβηκε η αδελφή του ήρωα Κωνσταντίνου Ερμιόνη Κατσίφα και είπε μεταξύ άλλων: «Ο Κωνσταντίνος ενέπνευσε πολλούς νέους με τη θυσία του. Μας συγκινεί πολύ αυτό. Ο θάνατος ήταν ένα σκάνδαλο, που άφησε την οικογένειά μας σοκαρισμένη. Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος». Η φράση της αυτή καταχειροκροτήθηκε.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι συλλόγων, ενώ την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Αστ. Χάμος, που μίλησε για την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους Αλβανούς αστυνομικούς αλλά και την ηρωική του πράξη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκε στην Ερμιόνη Κατσίφα ένας φάκελος με χρήματα που συγκεντρώθηκαν προς τιμήν του αδελφού της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα