«Εφιάλτης» πολλών δισ. για Boeing

Η Boeing ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με την καταβολή αποζημιώσεων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ελμαρ Γκιέμουλα, δικηγόρος, εμπειρογνώμονας αεροπορίας και επίτιμος καθηγητής του δικαίου της αεροπορίας στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ο οποίος μίλησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Σύμφωνα με τον Γκιέμουλα, η συντριβή των δύο αεροσκαφών Boeing 737-8 Max στην Ινδονησία και την Αιθιοπία θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη νομική καταστροφή στην ιστορία της αεροπορίας.

«Η ιδιαιτερότητα των δύο τραγικών δυστυχημάτων είναι οι προφανείς αδυναμίες του σχεδιασμού των αεροσκαφών και, επομένως, υπάρχει ευθύνη για τα προϊόντα της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρίας Boeing» ανέφερε ο καθηγητής στη συνέντευξή του στην «Die Welt. «Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, μια αξίωση αποζημίωσης με ποινικό χαρακτήρα είναι πολύ πιθανή» λέει ο Γκιέμουλα.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Μεταφορών της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες ότι τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing παρουσιάζουν «σαφείς ομοιότητες» με τη συντριβή, τον Οκτώβριο, ενός αεροσκάφους του ίδιου τύπου της ινδονησιακής εταιρίας Lion Air.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα