ΗΠΑ: Καθηγήτρια μαθαίνει τους φοιτητές να αγαπούν την Ελλάδα

Ενα απλό πείραγμα του πρύτανη του Kelley School of Business στην καθηγήτρια Τατιάνα Κολοβού……(φωτό) για την ελληνική οικονομία το 2010 ήταν αρκετό για να γνωρίσουν οι αμερικανικοί φοιτητές της τι εστί ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, να μάθουν ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι πρωτίστως θέμα ευρωπαϊκό και να καταρριφθεί ο μύθος του «τεμπέλη Ελληνα».

«Η ιδέα για το πρόγραμμα “Business Culture Greece” προέκυψε σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι το 2009, όταν ο πρύτανης με πείραξε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Του απάντησα ότι δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας, αλλά αφορά και την Ευρώπη, και άρα οι φοιτητές θα πρέπει να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει. Ετσι, το 2011 ήρθα στην Ελλάδα με 20 φοιτητές και μια βοηθό και επέστρεψαν όλοι ενθουσιασμένοι. Από τότε έρχομαι κάθε χρόνο μια ή και δυο φορές τον χρόνο, άλλοτε με 24 φοιτητές κι άλλοτε με 24 μεταπτυχιακούς ξεχωριστά» εξηγεί η δρ Τατιάνα Κολοβού, που διδάσκει επιχειρηματική επικοινωνία (Business Communication) στο Kelley School of Business, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Τατιάνα Κολοβού έχει φέρει στην Ελλάδα περισσότερους από 300 φοιτητές της. «Υπάρχουν αρχικά γύρω στις οκτώ με εννέα επαγγελματικές επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουμε, ενώ θα επισκεφθούμε μουσεία και φυσικά θα γνωρίσουμε την πόλη, ώστε οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Επίσης, θα πάμε στην Αίγινα, σε μια επίσκεψη στον συνεταιρισμό φιστικοπαραγωγών, όπου θα επισκεφθούμε τα χωράφια και τα παιδιά θα μάθουν για την παραγωγή μέχρι και την εξαγωγή του βασικού προϊόντος του νησιού. Ολη αυτή η έρευνα που θα κάνουν οι φοιτητές θα είναι η εργασία τους.

Στο τέλος θα εξεταστούν πάνω σε θέμα σχετικά με την πολιτική, την οικονομική, τα νομικά, την Ιστορία της Ελλάδας, αλλά και σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση» εξηγεί η κυρία Κολοβού και επισημαίνει ότι βασικός στόχος εγχειρήματος είναι να μάθουν πόσο ενεργή και επιχειρηματικά δραστήρια είναι η Ελλάδα: «Ηθελα να αλλάξω νοοτροπία σε Αμερικανούς που πίστευαν ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες. Ηθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω να φανεί το αληθινό πρόσωπο της πατρίδας μου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα