ΜΙΑ ΟΛΙΓΑΡΚΗ ΑΦΘΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠ’ ΟΛΑ

Ας μάθουν επιτέλους οι πολλοί τον αγώνα των λίγων που ρίσκαραν τα πάντα για να οικοδομήσουν (εντός σχεδίου) σοσιαλισμόEγραψε σεμνοπρεπώς ο Αλ. Τσίπρας: «Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη & δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο, που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στην κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας».

Στην ολιγαρκή αφθονία ειδικεύονται οι σοσιαλιστές. Αυτό είναι σίγουρο. Εντός κι εκτός συνόρων. Να, ας πάρουμε για παράδειγμα το φαραωνικό παλάτι των Τσαουσέσκου στη Ρουμανία (φωτό 1). Ενα φτωχόσπιτο είναι 330.000 τετραγωνικών μέτρων και χρειάστηκε 3.100 δωμάτια για να στεγάσει το φιλολαϊκό πνεύμα του Ρουμάνου κομμουνιστή, που αποδοκιμάστηκαν κι εκείνος και η συμβία του από τους Ρουμάνους με κάπως άγαρμπο τρόπο (τους εκτέλεσαν χαλώντας μπόλικες ντουζίνες από γεμιστήρες φίσκα στις σφαίρες).

Ολιγαρκής αφθονία είναι και το θέμα της φωτογραφίας (Νο 2) με τον Μαδούρο που ανάβει την πουράκλα του στο πανάκριβο εστιατόριο του διάσημου ψήστη κρεάτων Σαλτ Μπαέ στην Κωνσταντινούπολη.

Κι ο Φιντέλ Κάστρο με τα δύο ρολεξάκια ρολογάκια στο ένα χέρι (φωτό 3) την ολιγαρκή αφθονία του κομμουνισμού σκεφτόταν και η ψυχή του καραμέλωνε από μαρξισμό λενινισμό σαν τα κρεμμύδια που σιγοτηγανίζονται και «βερνικώνουν» με την απαλή σαλτσούλα, το μέλι και το φίνο γαλλικό κρασί.

Στο ίδιο μοτίβο κι ο αξεπέραστος Ακης. Δαχτυλοδείχνοντας τον αστακό (φωτό 4) έδειχνε τι ακριβώς πρέπει να αποφεύγει μια γνήσια σοσιαλιστική εξουσία που επιθυμεί να μετασχηματίσει την κοινωνία.

Κι υπάρχουν κι άλλες φωτό, χιλιάδες, αμέτρητα ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν στους πολλούς τον αγώνα και την αυτοθυσία των λίγων οι οποίοι έβαλαν τα στήθια τους μπροστά στις χλιδές και τις πολυτέλειες για να απελευθερώσουν τον λαό από τα άτιμα δεσμά του καπιταλισμού.

Χάστα λα βιτόρια σιέμπρε! Βενσερέμος, Αντώνης Ρέμος!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα