Θράσος Σημίτη που ασκεί κριτική για τη διαφθορά!

Το παίζει «σοφός» ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες να περνούν, ενώ επικροτεί τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΞεπερνά όλα τα όρια το φαινόμενο να ασκεί ο Κώστας Σημίτης… κριτική ότι σήμερα δεν απονέμεται δικαιοσύνη για υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, οι περισσότερες εκ των οποίων μάλιστα τοποθετούνται στην εποχή του! 

Κι όμως, ο πρώην πρωθυπουργός, ο πολιτικός που έβλεπε τις μίζες να περνούν χωρίς να κάνει τίποτε, το έπραξε ανερυθρίαστα και δίχως καμία συναίσθηση των μεγάλων ευθυνών του για όσα θλιβερά έγιναν στην οκταετία που κυβέρνησε τη χώρα…

Ο κ. Σημίτης επιβεβαίωσε χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου ότι παραμένει αμετανόητος και χωρίς καμία διάθεση να αναλάβει έστω ένα μέρος του βάρους που του αναλογεί.

Τα δεινά του τόπου

Αντιθέτως, λες και δεν άσκησε ποτέ καθήκοντα πρωθυπουργού, απαρίθμησε ως θεατής τα δεινά του τόπου και επισήμανε περιγραφικά τις παθογένειες της χώρας μας.

«Εχουμε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, υψηλότατη ανεργία, χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα, στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, απονομής της δικαιοσύνης, διαφθορά» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει να αναζητεί προσωπική δικαίωση για τα πεπραγμένα του, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού τον έχει αποδοκιμάσει πλήρως.

Ο κ. Σημίτης στη νέα δημόσια εμφάνισή του επιχείρησε και πάλι να φανεί ως ο σοφός «Νέστορας» της πολιτικής μοιράζοντας συμβουλές, ενώ εμμέσως έδωσε τα εύσημα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η εκκρεμότητα στη διαφορά μας έπρεπε να λυθεί, ήταν προς το συμφέρον μας να λυθεί» είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε μόνη της γιατί ήθελε να επιδείξει ότι πέτυχε εκεί που οι άλλοι είχαν αποτύχει.
«Το αποτέλεσμα ήταν μια μη ικανοποιητική λύση και η αντιπαράθεση με όλη την αντιπολίτευση» σημείωσε.

Εβαλε παράλληλα πλάτη στη Φώφη Γεννηματά, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση των δυνάμεων της προοδευτικής Αριστεράς στο πλαίσιο του ΚΙΝ.ΑΛ. και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο στόχο την εξουσία» υπογράμμισε ο πολιτικός που δέθηκε όσο κανείς άλλος με την καρέκλα του… Αντιλαϊκός μέχρι… τέλους, ο κ. Σημίτης δεν παρέλειψε να ταχθεί κατά των επιδομάτων. «Δεν πρέπει να δίνονται» τόνισε στεγνά και κυνικά.

Με μια εξαιρετικά αιχμηρή ανάρτηση στο twitter ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. O κ. Τσακαλώτος έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο Κ. Σημίτης παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως ο Τόνι Μπλερ, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα