Ο Ερντογάν απειλεί τώρα με… φέρετρα

Ο Ερντογάν επανήλθε προκαλώντας ξανά: «Οποιος πάει να μας διώξει από την Ιστανμπούλ θα φύγει με φέρετρο»Πριν καν κλείσει ένα 24ωρο από το τελευταίο -πριν από το επόμενο βεβαίως- παραλήρημά του στη Σμύρνη, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε, προκαλώντας ξανά, προφανώς για να «ερεθίσει» με τις ακραίες, εθνικιστικές, όσο και εξαιρετικά επικίνδυνες κορόνες του τα στίφη των οπαδών του εν όψει των δημοτικών εκλογών στη χώρα. 

Τοποθετώντας πάλι ψηλά στη ρητορική του τη Βασιλεύουσα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εσχάτως εργαλειοποίησε και την Αγία Σοφία στον απόηχο του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία, τόνισε πως «την Ιστανμπούλ δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1.000 χρόνια.

Οι παππούδες σας γύρισαν πίσω με φέρετρα. Οποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ θα φύγει με το φέρετρό του, όπως το κάναμε και στο παρελθόν, μην έχετε καμιά αμφιβολία». Οι νέες κραυγές του «σουλτάνου» ήρθαν -υποτίθεται- ως απάντηση σε όσα έγραψε περί Κωνσταντινούπολης στο μανιφέστο του ο μακελάρης του Κράιστσερτς, Μπρέντον Τάραντ, αλλά ήταν κι ένα σαφές μήνυμα εκ μέρους του προς τη Δύση, καθώς η Αγκυρα γιόρταζε τα 104 χρόνια από τη νίκη των Τούρκων επί των Συμμάχων στην εκστρατεία των Δαρδανελλίων.

Παραλήρημα

Ο Ερντογάν, όμως, που διψά για εξουσία -και για τον λόγο αυτόν δεν δίστασε ποτέ στην πολιτική καριέρα του να «ταΐσει» με μίσος και φανατισμό τους φανατικούς ισλαμιστές οπαδούς του-, συνέχισε το παραλήρημά του, αυτή τη φορά με το βλέμμα σταθερά στραμμένο προς τους γνωστούς… στόχους του, το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Προσπαθούν να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο δοκιμάζοντας την υπομονή μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν, να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας» είπε ο «σουλτάνος», δείχνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν ούτε η καλή γειτονία ούτε φυσικά οι διεθνείς συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο.

Εγκυροι πολιτικοί αναλυτές, ωστόσο, σημειώνουν ότι τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και η «αυλή» του χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα γιατί απλώς πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές κάλπες στη χώρα. Ξεχνούν, όμως, πως η πρακτική αυτή δεν είναι παρά η πάγια πολιτική θέση του «σουλτάνου», ο οποίος ποτέ δεν έχει κρύψει τα επεκτατικά νεοοθωμανικά «όνειρά» του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα