Στη Βουλή το θέμα με τα διαβατήρια της Τσαμουριάς!

Στη Βουλή έφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» περί έκδοσης «διαβατηρίων Τσαμουριάς» από Αλβανούς εθνικιστές

Ο κ. Κακλαμάνης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, στην οποία ανέφερε ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, τονίζοντας πως η Ελλάδα οφείλει να επαγρυπνά και να απαντά στις απανταχού προκλήσεις.

Επισημαίνοντας, μάλιστα, τη ρευστή πολιτική συγκυρία στην Αλβανία, ο βουλευτής ξεκαθαρίζει πως είναι αδήριτη ανάγκη οι προκλήσεις να μη μένουν αναπάντητες, αλλά και να προασπίζονται τα συμφέροντα των Ελλήνων ομογενών που κατοικούν στη Βόρεια Ηπειρο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νικήτας Κακλαμάνης ρωτά τον Γιώργο Κατρούγκαλο σε ποιες ενέργειες θα προβεί η ελληνική διπλωματία ώστε να απαντήσει στις προκλήσεις, αλλά και αν έχει ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας», περιθωριακοί Αλβανοί εθνικιστές άρχισαν να εκδίδουν «διαβατήρια» της φερόμενης «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς», διαδίδοντας μάλιστα ότι δήθεν έχουν λάβει το πράσινο φως από την Ουάσινγκτον.

 

Οι προκλητικοί και ανιστόρητοι Αλβανοτσάμηδες δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία, με την αρωγή ενός τοπικού ιδρύματος, της «Διεθνούς Ανταλλαγής», ενώ ηγέτης τους είναι ο Φεστίμ Λάτο, που αυτοαποκαλείται «πρωθυπουργός της Τσαμουριάς». Οι ίδιοι καλούν τους Τσάμηδες να συμπληρώσουν τις ηλεκτρονικές φόρμες στην επίσημη ιστοσελίδα τους www.republicofchameria.org, με σκοπό να προμηθευτούν το «διαβατήριο».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η «Δημοκρατία της Τσαμουριάς» δημοσίευσε χάρτες που παρουσιάζουν το «τσάμικο κράτος» να περιλαμβάνει κυρίως ελληνικά εδάφη της Ηπείρου. Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η πολιτική κρίση στα Τίρανα σοβεί, με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας να τίθενται σε κίνδυνο ακόμη μια φορά. Το υπουργείο Εξωτερικών γιατί σιωπά;