Τσίπρας: Στα Σκόπια επικυρώνει την προδοτική συμφωνία!

Πάει στις 2 Απριλίου, συνοδευόμενος από ομάδα υπουργών και επιχειρηματιώνΣτις 2 Απριλίου αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί στα Σκόπια για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από ομάδα υπουργών και επιχειρηματιών, προκειμένου να επικυρώσει στο συμβολικό (και όχι μόνο) πεδίο την καθ’ όλα ντροπιαστική και εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.

Κινούμενη σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο, η κυβέρνηση ανοίγει παράλληλα όλο και περισσότερο την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην ΠΓΔΜ, με «τραπεζώματα» του Ελληνα ΥΠΕΞ σε Σκοπιανούς αξιωματούχους και άλλους Ευρωπαίους… φίλους της «Βόρειας Μακεδονίας». 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος από κοινού με τον Ρουμάνο ομόλογό του Τεοντόρ Μελεσκάνου παρέθεσε πρόγευμα εργασίας με προσκεκλημένο τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, θέμα του οποίου ήταν η ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. Στην πρόσκληση για το πρόγευμα εργασίας, που έλαβε χώρα πριν από την έναρξη του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 20 υπουργοί της Ε.Ε., συμμετοχή που ελληνικές διπλωματικές πηγές χαρακτήρισαν «εντυπωσιακή». Η «ωραία ατμόσφαιρα» για τους Σκοπιανούς… έδεσε περισσότερο, καθώς η Μόσχα αναγνώρισε χθες τη γειτονική χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία», παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της ρωσικής ηγεσίας, που έθετε υπό αμφισβήτηση την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Την ίδια ώρα, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται να αναλάβει τη φύλαξη του εναέριου χώρου της γείτονος. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς τα Σκόπια αναμένεται να επισκεφθεί και ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, κομίζοντας πρόταση για ευρεία συνεργασία στο στρατιωτικό επίπεδο. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, πάντως, άφησε αιχμές για την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη σκοπιανή πλευρά. Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε «γενικά ευχαριστημένος», διευκρίνισε όμως ότι «υπάρχουν μερικές φορές που βλέπουμε παρεκκλίσεις από την εφαρμογή της».

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή συζήτηση, που διεξήχθη χθες στο Θέατρο Κιβωτός με αφορμή τις ευρωεκλογές με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάσχεση των εθνικισμών και της Ακροδεξιάς στον ευρωπαϊκό χώρο. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, παραδέχθηκε, όμως, ότι «δέχεται πιέσεις» για πρόωρες εκλογές. «Αν και με γαργάλισαν, αντιστέκομαι» είπε χαμογελώντας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα