Επιλογή υποψηφίων για Ευρωπαίο εισαγγελέα

Οκτώ ονόματα στα προκριματικάΑύριο θα αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ποιες θα είναι τελικά οι τρεις υποψηφιότητες εισαγγελέων οι οποίες θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου θα κριθεί ποιος -μεταξύ αυτών- θα είναι ο Ελληνας εισαγγελέας που θα στελεχώσει τον θεσμό του Ευρωπαίου εισαγγελέα. Ο νέος θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, που θα έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, αποτελεί το νέο μοντέλο Δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και φυσικά θα συμμετάσχει σε αυτόν και η χώρα μας.

«Φωτογραφικά»

Οπως είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν, εξαιτίας των «φωτογραφικών» διατάξεων που υπήρχαν στο σχετικό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή, οι υποψηφιότητες ήταν τελικά μόλις οκτώ. Πολλοί στον εισαγγελικό κλάδο ανέφεραν, μάλιστα, τότε ότι απλά κάποιοι συνάδελφοί τους επιθυμούν να συνεχιστεί το καθεστώς καλής διαβίωσης που έχουν εξασφαλίσει για τον εαυτό τους, καθώς σε αυτές τις θέσεις ο μισθός είναι διπλός και ο όγκος δουλειάς μικρότερος.

Από αυτές τις οκτώ υποψηφιότητες καλείται τώρα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να επιλέξει. Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έχει κρατήσει για τον εαυτό της τον ρόλο του εισηγητή. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το περιεχόμενο της εισήγησής της. Πιστεύουμε, πάντως, ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα κάνει για ακόμα μία φορά απρόσκοπτα την επιλογή του και δεν θα επηρεαστεί από τη «φωτογραφική» διάταξη.

Μαρία Παναγιώτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα