Μολότοφ «κουκούλωσαν» τη φωνή των μαθητών

Επεισόδια για άλλη μια φορά στο μαθητικό συλλαλητήριο κατά του εξεταστικού συστήματος ΓαβρόγλουΕπεισόδια σημειώθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία συνεχίστηκαν και μετά την ολοκλήρωσή του. 

Oλα ξεκίνησαν έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές δεν ανταποκρίθηκαν.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου. Για ακόμα μία φορά, ομάδα αγνώστων πέταξε βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς , οι οποίοι «απάντησαν» με ρίψη χημικών. Τα επεισόδια δεν τελείωσαν εκεί και μεταφέρθηκαν, μετά το τέλος του μαθητικού συλλαλητηρίου, στο Πολυτεχνείο, όπου και πάλι κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, με τους τελευταίους να «απαντούν» εκ νέου με χημικά.

Οι άγνωστοι δράστες επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα, μπαίνοντας και βγαίνοντας από την πύλη του Πολυτεχνείου.

Το ραντεβού των μαθητών, οι οποίοι αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είχε δοθεί στις 12.00 στα Προπύλαια.

Στη συνέχεια, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια σας από τα σχολεία», οι περίπου 2.000 συγκεντρωμένοι κινήθηκαν μέσω της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα.

Οι μαθητές απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να μην καλούνται οι μαθητές να συμπληρώνουν μηχανογραφικό από τη β’ λυκείου, με λιγότερες επιλογές, το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

Σημειώνεται πως, λόγω της κινητοποίησης των μαθητών, υπήρξαν διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Θεσσαλονίκη: «Οσοι πάνε θετική κατεύθυνση δεν θα μάθουν Ιστορία;»

Με πανό και τρικάκια και με το σύνθημα «ρίχνουμε άκυρο στο νομοσχέδιο» μαθητές συγκεντρώθηκαν χθες και στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, και πραγματοποίησαν πορεία εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το λύκειο.
Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι έτσι θα μετατραπεί το σχολείο σε φροντιστήριο και οι μαθητές λυκείου θα χάσουν την ευκαιρία απόκτησης γενικών γνώσεων, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για πορεία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

«Οπως και πανελλαδικά, διαδηλώνουμε ενάντια στο νομοσχέδιο που μετατρέπει το λύκειο σε φροντιστήριο, αφού θα έχουμε περισσότερα μαθήματα Κατεύθυνσης αντί Γενικής Παιδείας, θα μας αφήνει αμόρφωτους ή μισομορφωμένους. Δηλαδή, τα άτομα που θα πάνε θετική κατεύθυνση δεν θα μάθουν Ιστορία» είπε ο υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, μαθητής γ’ τάξης στο 1ο Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.) Μενεμένης Ορέστης Θεοδωρίδης.

Υποστήριξε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί το ιδιωτικό φροντιστήριο αν η ύλη παρέμενε η ίδια, «αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι αυξάνεται η ύλη και δεν θα φτάνουν (για να τη μάθουμε) ούτε οι έξι ώρες που θα έχουμε στο σχολείο, με αποτέλεσμα να ανθούν και πάλι τα φροντιστήρια».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα