Διάλογοι «φωτιά» για τα διπλώματα με μίζες

212 υποψήφιοι πλήρωσαν στο κύκλωμα από 2.000 € έκαστος!Αποκαλυπτικοί διάλογοι που «καίνε» τους εμπλεκομένους στο κύκλωμα που χορηγούσε με το… αζημίωτο παράνομα διπλώματα σε υποψήφιους οδηγούς περιλαμβάνονται στη δικογραφία που κρατά στα χέρια του ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς, το κατώφλι του οποίου θα περάσουν σήμερα οι εννέα κατηγορούμενοι.

Επτά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και δύο ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, θα απολογηθούν στον δικαστικό λειτουργό για τα κατά περίσταση κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης και τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης, καθώς φέρεται ότι εμπλέκονται στην παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψηφίους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις αλλά κατέβαλαν χρηματικό ποσό ύψους 2.000 ευρώ έκαστος!

Η φήμη του κυκλώματος, μάλιστα, φαίνεται πως είχε ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, με τους υποψήφιους οδηγούς να έρχονται από το εξωτερικό προκειμένου να… αγοράσουν ένα δίπλωμα οδήγησης. «Ετσι, με λεφτά…», όπως εμφανίζονται να λένε σε ηχογραφημένες συνομιλίες και όχι «με τη διαδικασία τη δύσκολη». Μάλιστα, η κομπίνα περιλάμβανε στημένες αίθουσες, για τις οποίες ενημερώθηκε ο διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν τρεις από τους κατηγορουμένους τού ζήτησαν να κάνει τα στραβά μάτια, βάζοντας στην τσέπη 12.000 ευρώ!

Ενδεικτική είναι η σχετική συνομιλία μεταξύ δύο κατηγορούμενων υπαλλήλων:
Υπάλληλος: Δεν θα σε ρωτήσει πιθανότατα, αλλά άμα σε ρωτήσει, έτσι πέτα το, να σου πω και κάτι άλλο, πρέπει αύριο να μαζέψουμε 1,5 ο καθένας.
Υπάλληλος: Εντάξει.
Υπάλληλος: Γιατί είπαμε να του το δώσουμε για τα Χριστούγεννα και καλά.
….μέσα έχει γίνει η μ@@@@@@ και είπαμε να μαζέψει ο καθένας 1,5.
Υπάλληλος: Ω ρε γαμ@@@.

Μάλιστα, ο διευθυντής φέρεται ότι απαίτησε επιπλέον χρήματα 1.000 ευρώ από κάθε μέλος, 300 ευρώ για να πληρώσει το σέρβις του αυτοκινήτου του και άλλα χρήματα για τα τέλη κυκλοφορίας!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα