Συνελήφθησαν 14 άτομα που είχαν βιτρίνα «γραφείο ερωτικών ραντεβού»

Κύκλωμα που φέρεται ότι εκμεταλλευόταν αλλοδαπές και Ελληνίδες, μέσω «γραφείου ερωτικών ραντεβού», εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 14 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αρχηγικό μέλος της που είναι Ελληνας, καθώς και μία αλλοδαπή. Σημειώνεται ότι συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι επιπλέον 11 άτομα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση εγκλήματα εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, ενώ έχουν και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους.

Τα μέλη του κυκλώματος στρατολογούσαν γυναίκες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, τις οποίες μετέφεραν στη χώρα μας, όσο και Ελληνίδες. Στη συνέχεια, οι δράστες εγκαθιστούσαν τις γυναίκες σε διάφορα σπίτια στην Αθήνα και τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες», που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους.

Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων, κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που χειρίζονταν τουλάχιστον τέσσερα μέλη της οργάνωσης, σε προκαθορισμένες βάρδιες, ενώ γίνονταν σε ξενοδοχεία και οικίες στην Αττική. Στην κατοχή μελών της οργάνωσης, καθώς και σε έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 4.390 ευρώ, 7 Ι.Χ. αυτοκίνητα, μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 22 ηλεκτρονικές συσκευές, μεταλλική σιδερογροθιά, καθώς και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.