Θα εξαντλήσει τα περιθώρια

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σκέφτεται να καταθέσει ένσταση για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι

Η πρόθεση των διοικούντων τον Παναθηναϊκό είναι να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτουν, ώστε να αποφύγουν τις πιο αυστηρές κυρώσεις (-6) που θα μεγιστοποιήσουν τις ζημιές, βαθμολογικά και οικονομικά. Μία από τις επιλογές που προτάθηκαν στη διάρκεια των αλλεπάλληλων χθεσινών συσκέψεων, ήταν η κατάθεση ένστασης για αντικανονική διακοπή του ματς.

Ήδη, από το βράδυ της Κυριακής η ΠΑΕ επικοινωνεί ότι ο Γερμανός διαιτητής Φριτς δεν εφάρμοσε στο ακέραιο τις προβλέψεις του ΚΑΠ αφού είχε τη δυνατότητα να περιμένει περισσότερο, προτού αποφασίσει την οριστική διακοπή του «αιώνιου» ντέρμπι. Ωστόσο, είναι τελείως διαφορετικό και απείρως δυσκολότερο να αμφισβητηθεί από τον Παναθηναϊκό η απόφαση του ρέφερι στα όργανα της ΕΠΟ. Γι’ αυτό η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ αναλύει τα γραφόμενα του Γερμανού ρέφερι στο Φύλλο Αγώνα, περιμένοντας τις εκθέσεις της Αστυνομίας και των παρατηρητών, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα. Οι «πράσινοι» διοικούντες έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα για να καταθέσουν ένσταση και θα το αποφασίσουν το πρωί.

Από εκεί και πέρα, πολλά περνούν από το μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου μετά τη διακοπή του «αιώνιου» ντέρμπι, αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει πώς θα αντιδράσει… Το μόνο σίγουρο είναι ότι η προοπτική μιας νέας στάσης πληρωμών δεν θεωρείται πιθανή, τουλάχιστον από τις χτεσινές ενέργειες του εφοπλιστή. Η ΠΑΕ συνέχισε χθες να διευθετεί οφειλές, εξοφλώντας μερικές και διακανονίζοντας άλλες. Ασφαλώς, το πιο ηχηρό νέο ήταν ο συμβιβασμός με τον Αντρέα Στραματσόνι, που για να επιτευχθεί απαιτήθηκε μία υψηλή προκαταβολή.

Από εκεί και πέρα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σκέφτεται να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στους «μπαχαλάκηδες», ίσως και στους υπαλλήλους ασφαλείας της ΠΑΕ. Με τη δική του καθοδήγηση, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής καλούσε την πολιτεία να αντιδράσει αποτελεσματικά στις πράξεις βίας και να βρει τρόπους καταπολέμησης. Ο Αλαφούζος έχει τις προσβάσεις στην Ελληνική Αστυνομία για να ζητήσει πιο δυναμικές δράσεις, όπως την ταυτοποίηση των εισβολέων και τη σύλληψή τους. Το ερωτηματικό είναι εάν θα εκμεταλλευτεί τις διασυνδέσεις του ή θα προτιμήσει να αφήσει τις διωκτικές αρχές να κινηθούν με τον δικό τους ρυθμό. Σε κάθε περίπτωση, η μπάλα είναι στα δικά του πόδια για τους επόμενους χειρισμούς…

O Oλυμπιακός ήθελε να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση

Σημαντικό μερίδιο του τρίτου… ημιχρόνου του clasico αναλώθηκε για το αν ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχιστεί ή όχι, μετά τη δεύτερη εισβολή των οπαδών. Ανθρωποι του πειραϊκού συλλόγου υπογράμμιζαν χθες πως αν δεν ήθελαν να γίνει ο αγώνας θα αποχωρούσαν στο 4ο λεπτό όταν κουκουλοφόροι –με την ανοχή των ανθρώπων ασφαλείας– έφτασαν στον πάγκο τους. Οσον αφορά τη μετέπειτα στάση τους, τόνιζαν χαρακτηριστικά πως το μόνο που ζητούσαν ήταν «να απομακρυνθούν οι χούλιγκαν και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές». Παράλληλα στο Λιμάνι επιθυμούν την παραδειγματική τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα όσα θλιβερά έγιναν.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, υπάρχει ικανοποίηση για τη συνολική απόδοση στα 70 λεπτά που παίχθηκαν ποδόσφαιρο. Χαμόγελα έφεραν στον Πέδρο Μαρτίνς και οι εμφανίσεις των Μεριά, Μπουχαλάκη, Γκερέρο. Ειδικά ο Ελληνας μέσος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση από τότε που ξαναφόρεσε τα ερυθρόλευκα. Και οι άλλοι δύο όμως, σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, έδειξαν προσωπικότητα δείχνοντας πως μπορούν να δώσουν λύσεις σε άμυνα (ο Τυνήσιος) και επίθεση (ο Ισπανός). Αν στα εναπομείναντα παιχνίδια παρουσιάσουν ανάλογη εικόνα τότε θα κερδίσουν το στοίχημα παραμονής τους για τη νέα χρονιά. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δημιούργησε ένα όμορφο κολάζ και το ανήρτησε στα social media με τους πανηγυρισμούς του Γκερέρο από τα δύο πανομοιότυπα γκολ που έχει πετύχει (κόντρα στη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και το προχθεσινό ενάντια στον Παναθηναϊκό) με κεφαλιά από ασίστ του Κούτρη, γράφοντας: «Λατρεύει να πετάει».

Τρεις ανήλικοι στους οκτώ συλληφθέντες

Απίστευτο! Κάτω των 18 ετών είναι τρία από τα οκτώ άτομα που έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 16-17 ετών.

Μάλιστα, στο Αυτόφωρο Τριμελές παραπέμφθηκαν για να δικαστούν οι συλληφθέντες, αφού όπως προέκυψε οι κατηγορούμενοι διέπραξαν μόνο πλημμελήματα. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εξέδωσε αντίγραφα για τον σχηματισμό δικογραφίας που αφορά κακουργήματα εις βάρος αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.

Εις βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της εξύβρισης, της αντίστασης κατά της αρχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών από κοινού. Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός εξέδωσε διάταξη με την οποία τους απαγορεύει την προσέλευση σε αγωνιστικούς χώρους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα