Πόλεμος ανακοινώσεων

Η ΕΟΚ απάντησε σε Βασιλειάδη: «Τηρούμε τους νόμους και δεν εκβιαζόμαστε με τίποτα»

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Ο πόλεμος ανακοινώσεων, διαρροών και δηλώσεων για τη διαιτησία του μπάσκετ καλά συνεχίζεται. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, σε δηλώσεις του, έθεσε την ΕΟΚ προ των ευθυνών της, σε ό,τι αφορά φυσικά το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ αλλά και όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή το «αιώνιο» ντέρμπι που δεν διεξήχθη ποτέ.

Ο υφυπουργός υποστήριξε: «Η ομοσπονδία θα πρέπει να πάρει κάθε μέτρο για να διασφαλίσει την ομαλότητα στο άθλημα. Αν δεν το κάνει, εμείς έχουμε στα χέρια μας όλα τα εργαλεία για να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας και να την υποχρεώσουμε να αλλάξει ρότα. Ακόμη και με το θέμα των επιχορηγήσεων. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση. Τελεσίγραφα δεν υπάρχουν». Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είπε: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να κάνει κάτι. Εγώ σέβομαι και την ιστορία και την τεράστια προσφορά του σε αυτό που λέγεται ελληνικό μπάσκετ. Θα πρέπει να το σεβαστεί και ο ίδιος».

Η ΕΟΚ απάντησε με σκληρή γλώσσα στις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, τονίζοντας πως τηρεί αυστηρά τους νόμους και πως δεν εκβιάζεται. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας ανέφεραν: «Η ΕΟΚ είναι η μοναδική επίσημη θεματοφύλακας του αθλήματος στη χώρα και πως τηρεί αυστηρά τους νόμους και τους διεθνείς κανονισμούς της FIBA, στην οποία και υπόκειται. Επιπρόσθετα, πάγια θέση της ΕΟΚ είναι πως δεν εκβιάζεται και πως δεν μεταθέτει τις ευθύνες αλλού». Μάλιστα υποστήριζαν από τα γραφεία της ομοσπονδίας πως το πρωτάθλημα της Basket League διέπεται από τους κανονισμούς και τις πειθαρχικές διαδικασίες του ΕΣΑΚΕ, ενώ η διαιτησία υπόκειται στην ανεξάρτητη ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, η ΕΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην παρούσα συγκυρία, απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση από όλους τους φορείς. Σίγουρα δεν βοηθά η δεξιοτεχνία των εντυπώσεων και η συντεταγμένη μετάθεση των ευθυνών, όπως φαίνεται να επιχειρείται μεταξύ άλλων και από την πολιτεία…».

Και η ΟΔΚΕ απάντησε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τονίζοντας: «Σας δηλώνουμε ότι η Ελληνική Διαιτησία Καλαθοσφαίρισης, η οποία δεν τυγχάνει επιχορήγησης από το υπουργείο σας, παραμένει στα υψηλότερα κλιμάκια διαιτησίας παγκοσμίως. Η δήλωσή σας ότι η Διαιτησία Καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα διανύει περίοδο κρίσης, είναι άκρως λανθασμένη και απόλυτα ατυχής».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα