Μπακογιάννης: Χωρίς εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο

Με έντονο άρωμα... Ποταμιού και με τον υπόδικο Τεντόμα ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ένα «πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό» ψηφοδέλτιο με έντονο άρωμα... Ποταμιού, όπου ελάχιστα ονόματα αποτελούν δυνατά χαρτιά για έναν δημοτικό συνδυασμό στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ συμπεριελήφθη ως υποψήφιος και ο υπόδικος Χρήστος Τεντόμας. 

Με γνώση και προσφορά στον χώρο της Αυτοδιοίκησης συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, πρόσωπα όπως η πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων επί Νικήτα Κακλαμάνη Αλεξία Εβερτ-Αλβέρτη, κόρη του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Μιλτιάδη Εβερτ, και ο «δικός μας» Λευτέρης Σκιαδάς, που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Αθηναίων επί σειρά ετών.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» παρουσίασε σε μεγάλη εκδήλωση χθες στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς ο Κώστας Μπακογιάννης και ένα από τα χαρακτηριστικά της λίστας των 74 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και των συνολικά 229 υποψηφίων στον κεντρικό δήμο και στα δημοτικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας είναι ότι περιλαμβάνει υποψηφίους που το 2014 ήταν σε τέσσερις αντίπαλες παρατάξεις (Καμίνης, Κακλαμάνης, Σπηλιωτόπουλος και Παναθηναϊκή Συμμαχία).

Στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη στρατεύεται η Αννα Ροκόφυλλου, κόρη του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου, η οποία είχε εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό.

Αρκετά είναι τα ονόματα που ξεχωρίζουν από τον χώρο των media, της τέχνης και του αθλητισμού. Ηθοποιοί όπως ο Αγγελος Παπαδημητρίου και ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός συγκαταλέγονται στους υποψηφίους μαζί με την πανεπιστημιακό Λενιώ Μυριβήλη, εγγονή του Στράτη Μυριβήλη, και τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη. Υποψήφιοι είναι επίσης οι δημοσιογράφοι Παύλος Παπαδημητρίου και Αντρέας Κωνσταντάτος, η επικοινωνιολόγος Κατερίνα Γκαγκάκη και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης.

«Αυτή η ομάδα συνδυάζει γνώση και εμπειρία. Γίναμε όλη μια γροθιά, για να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, αυτό θέλουν οι Αθηναίοι» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνοντας ότι το 60% είναι υποψήφιοι πρώτη φορά.