Κεφαλλονιά: «Κοπρόσκυλα» για τον δήμαρχο, μέλη της ΕΛΜΕ

Με αγοραίες εκφράσεις που γεννούν ερωτήματα για την επάρκεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης επέλεξε να απαντήσει στα αιτήματα της τοπικής ΕΛΜΕ ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί στο γραφείο του κ. Παρίση προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκείνος χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον τους.

«Οταν έρχονται εδώ πέρα, μου έρχεται να τους πάρω με τα γιαούρτια», «φέρνουν εδώ μέσα τα 15χρονα και τραγουδάνε», «έχουν καταστρέψει τα σχολεία», «δεν θα δώσω ποτέ στέγη στην ΕΛΜΕ», «είναι κοπρόσκυλα…που δεν έχουν δουλειά να κάνουν, παρά μονάχα να κάνουν φασαρίες» είναι μόνο κάποιες από τις εκφράσεις του δημάρχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ. Οπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, η συμπεριφορά αυτή προέρχεται από την αδυναμία της δημοτικής Αρχής να διευθετήσει χρόνια θέματα, όπως επισκευές τσακισμένων κτιρίων, αντιπυρική προστασία και αντισεισμικοί έλεγχοι, που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν καθηγητές και μαθητές.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ κάνει λόγο για συστηματική και σκόπιμη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, με σκοπό την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της: «Θα συνεχίσουμε αμείωτα και με μεγαλύτερο πείσμα τους αγώνες και καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και του λαού των νησιών μας να δώσουν την κατάλληλη απάντηση με τη συμμετοχή στους νέους αγώνες που έρχονται».