Ογδόντα (!) αλλαγές στις δημόσιες συμβάσεις

Χωρίς υπογραφή του Χρ. ΣπίρτζηΟμοβροντία αλλαγών στο πολυνομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, που ψηφίστηκε το 2016, περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας. Με το πολυσέλιδο άρθρο 43 του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου προωθούνται περίπου 80 αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις και εκπρόσωποι του κατασκευαστικού κλάδου διαμαρτύρονται ότι οι ανατροπές γίνονται χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση.

Ηδη η διοίκηση της εργοληπτικής οργάνωσης ΠΕΔΜΕΔΕ, που εκπροσωπεί κυρίως μικρές τεχνικές εταιρίες, έστειλε επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, στην οποία εκφράζει την έκπληξή της για τις αιφνιδιαστικές τροποποιήσεις άρθρων του ν. 4412/2016 που ενσωματώθηκαν στις διατάξεις του σχεδίου νόμου. Στην ΠΕΔΜΕΔΕ υποστηρίζουν πως «οι τροποποιήσεις αυτές προωθήθηκαν στη Βουλή εν αγνοία των εργοληπτικών οργανώσεων και κυρίως της ένωσής μας, που είναι η πλέον αντιπροσωπευτική οργάνωση της χώρας».

Επιτάχυνση

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, με τις προτεινόμενες διατάξεις προβλέπεται μια σειρά μέτρων που θα διευκολύνουν τις αναθέτουσες Αρχές στις διαδικασίες σύναψης και εκτέλεσης συμβάσεων και θα συμβάλουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Οι αλλαγές καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των δημόσιων έργων ή συμβάσεων, όπως τις ημέρες που απαιτούνται μεταξύ της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της κατάθεσης προσφορών (τα χρονικά περιθώρια μειώνονται), τον τρόπο αξιολόγησης των προσφορών και των σχετικών δικαιολογητικών.

Φ. Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα